Annonce
Midtfyns Posten

Gitte troede hun skulle dø: Nu er hun fri for kræft

Den otte år gamle pekingeser Fluffy er Gitte Nielsens trofaste følgesvend i den lille stuelejlighed, der ligger i Ringes industrikvarter. Foto: Hardy Hounsgaard
Gitte Nielsen fra Ringe fik i november konstateret brystkræft, men den 59-årige kvinde er nu fri for kræft og sender en stor tak til Vejle Sygehus.
Annonce

Ringe: Gitte Nielsen fik et chok, da hun ved en mammografi fik konstateret brystkræft. En knude på halvanden cm i venstre bryst, viste røntgenundersøgelsen i november.

- Nu skal jeg dø, tænkte jeg. Jeg fik en dødsangst og tænkte over, hvordan min datter Louise skulle klare sig uden mig, fortæller 59-årige Gitte Nielsen, mens hun tænker tilbage på de dystre dage for lidt under et år siden.


Nu skal jeg dø, tænkte jeg. Jeg fik en dødsangst og tænkte over, hvordan min datter Louise skulle klare sig uden mig.

Gitte Nielsen


Datteren Louise Hartmann, der er Gitte Nielsens eneste barn, har en frisørsalon i Jernbanegade i Ringe, og hun har været en stor støtte for sin mor, der efterhånden fik dødsangsten på afstand.

- Jeg var ked af det de første to-tre uger, men det forsvandt som dug for solen. Jeg snakkede lidt med de højere magter og snakkede også med ham her, fortæller Gitte Nielsen og peger på sin højre underarm, hvor et stort billede af en mand med fuldskæg og kasket fylder det meste af underarmen.

På sin højre underarm har Gitte Nielsen fået tatoveret et billede af sin storebror John, der døde i 2016. Foto: Hardy Hounsgaard

- Det er min storebror John, der døde i 2016. Jeg fik lavet tatoveringen halvandet år efter hans død, fortæller Gitte Nielsen.

Annonce

Dyt fra motorvejen

Hun er vokset op i Espe og har også boet i Kværndrup og Trunderup og andre steder på Midtfyn, inden hun i 2000 flyttede til Ringe. Siden 2011 har hendes hjem været en 60 kvadratmeter stor stuelejlighed i Ringes industrikvarter sammen med sin otte år gamle pekingeser Fluffy.

Ved siden af Gitte Nielsen i den røde sofa sidder hendes gode veninde Dorte Rasmussen, der er lastbilchauffør.

- Jeg dytter, når jeg kører forbi nede på motorvejen. Så kan Gitte høre, når jeg er her, fortæller Dorte Rasmussen, der i dag bor i Tommerup, men ofte kommer til Ringe og besøger sin veninde.

- Dorte har været en stor støtte for mig, fortæller Gitte Nielsen.

Gitte Nielsen i sin røde sofa sammen med sin gode veninde gennem 35 år, Dorte Rasmussen, der er lastbilchauffør og dytter, når hun kører forbi på motorvejen i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard

- Vi boede i nærheden af hinanden i Trunderup og fik begge to børn i 1985. Vi var begge to enlige mødre, og hendes søn Nicolai og min datter Louise har vi passet for hinanden, og vi har opdraget på hinandens børn, griner Gitte Nielsen.

Hun har gennem livet arbejdet som servitrice, hjemmehjælper og andre ufaglærte jobs og har haft plejebørn. Men siden en operation for mavebrok i 2012 har hun ikke kunnet arbejde, og efter seks år på kontanthjælp fik hun endelig tilkendt førtidspension i 2017.

- Mavebrokken giver mig daglige smerter, og det har faktisk fyldt mere end kræftsygdommen, selv om den var livstruende. På grund af mavebrok kan jeg ikke holde ud at gå lange ture og komme omkring, som jeg kunne tidligere, fortæller hun.

Hendes kræftforløb foregik på Vejle Sygehus, som hun har store roser til.

Annonce

Ros til Vejle Sygehus

- Jeg skulle til 15 kemobehandlinger på Vejle Sygehus, og jeg glædede mig hver mandag, når jeg skulle derover. Vejle Sygehus har en kæmpe plads i mit hjerte, for de har været så gode til at vise empati. På væggen på en af gangene er et stort nærbillede af en sygeplejerske, hvor der står "Jeg kigger dig i øjnene. Jeg hører, hvad du siger." Det passer, fortæller en rørt Gitte Nielsen og tørrer en tåre væk fra øjenkrogen.

Gitte Nielsen

Gitte Nielsen er 59 år og bor i Ringe.

Er opvokset i Espe og har boet flere steder på Midtfyn.

Fik i november konstateret brystkræft og er i dag erklæret kræftfri.

Hun blev opereret i juni og fik den sidste strålebehandling i starten af september.

- Jeg har haft bivirkninger som tørre slimhinder, blodnæse, håret faldt af og øjenvipperne faldt af. Jeg kunne heller ikke holde ud at drikke sodavand, men så stod den på kakaomælk, Ribena og masser af sodavandsis. Jeg spiste 8-10 sodavandsis om dagen, fortæller Gitte Nielsen.

Nu er hun fri for kræft. Men hun skal have fortsat 15 antistofbehandlinger hver tredje uge.

Sygdomsforløbet har gjort hende mere afklaret om, hvad der er vigtigt i livet.

- Jeg bruger ikke energi på noget, jeg kan ikke bruge til noget, siger Gitte Nielsen, mens hun kærtegner Fluffy, der er trisset hen og har sat sig ved foden af den røde sofa.

Gitte Nielsen er vokset op i Espe og har siden 2011 boet i den 60 kvadratmeter store stuelejlighed i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Gitte Nielsen fra Ringe troede, hun skulle dø, da hun fik beskeden om, at hun havde fået brystkræft. Men nu er hun kræftfri og glæder sig over, at hun ikke har flere kemo- og strålebehandlinger. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Annonce