Annonce
Midtfyns Posten

Gymnasieelever fra Midtfyn jagter fremtidens hjernemedicin

Mattias Brockstedt Madsen og Lukas Teglværk, der for et år siden gik i 3.Y på Midtfyns Gymnasium, vandt i 2020 den landsdækkende naturfaglige konkurrence Drughunters, der satte fokus på hjernesygdomme. I år har 73 elever fra Midtfyns Gymnasium kemi eller biologi som hovedfag. Arkivfoto
Elever fra Midtfyns Gymnasium deltager i konkurrencen Drughunters, som handler om at komme med ideer til nye typer behandlinger af sygdomme, som rammer hjernen.

Ringe: I øjeblikket arbejder gymnasieeleverne fra Midtfyns Gymnasium med molekyler, neuroner og hjerneceller. De er på jagt efter fremtidens hjernemedicin mod sygdomme såsom Alzheimers og Parkinsons som led i den landsdækkende faglige konkurrence Drughunters.

Fra Midtfyns Gymnasium har 73 elever i klasserne 2.QX, 2.Y, 3.G og 3.Y kemi eller biologi som et af deres hovedfag. Drughunters giver et realistisk billede af, hvordan kemi og biologi kan anvendes i praksis. Konkurrencen arrangeres af medicinalvirksomheden Lundbeck, der til daglig forsker i og udvikler medicin til at behandle hjernesygdomme.

Siden december har gymnasieklasser i hele landet kunne arbejde med deres ideer til ny forskning, og konkurrencen kulminerer med en finaledag, hvor de bedste ideer skal præsenteres for forskere fra Lundbeck. Tidligere år har eleverne bag de bedste ideer fået en tur til Lundbeck for at præsentere for forskerne, men i år afholdes finaledagen 29. april virtuelt på grund af covid-19.

- Vi er rigtig glade for interessen for Drughunters hos gymnasieeleverne. Mere end 1000 elever deltager, og det er faktisk på et utrolig højt niveau, som eleverne år efter år præsenterer. Der er helt klart ideer, som også kan inspirere os i vores arbejde, siger Johan Luthman, koncerndirektør for Forskning og Udvikling hos Lundbeck, i en pressemeddelelse.

Annonce

Pirre nysgerrigheden

Det er 14. år i træk, at Lundbeck afholder Drughunters-konkurrencen. For Lundbeck er formålet med konkurrencen både at lære eleverne om hjernen og pirre elevernes nysgerrighed for forskning.


Vi har set eksempler på, at deltagere fra tidligere år bliver hjerneforskere - både hos os i Lundbeck og ved andre forskningsinstitutter som f.eks. universiteter eller hospitaler.

Johan Luthman, koncerndirektør for Forskning og Udvikling hos Lundbeck


- Vi håber selvfølgelig på, at eleverne lærer mere om hjernen, og hvordan den fungerer. Det er samtidig et håb, at nogle af eleverne bliver så nysgerrige på hjernen, at de selv forfølger en uddannelse, som kan lede til forskning inden for hjernesygdomme. Vi har set eksempler på, at deltagere fra tidligere år bliver hjerneforskere - både hos os i Lundbeck og ved andre forskningsinstitutter som f.eks. universiteter eller hospitaler. Det er potentielt nogle af de her elever, som skal være med til at udvikle fremtidens medicin, der kan kurere hjernesygdomme som Alzheimers og Parkinson, siger Johan Luthman.

Drughunters arrangeres årligt af medicinalvirksomheden Lundbeck og skal vække gymnasieelevernes interesse for hjerneforskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce