Annonce
Midtfyns Posten

Har måttet arbejde som poder 60 timer om ugen: Efter stor hjertevarm opbakning genåbner Ryslinge Bodega

Lars Bay glæder sig til at må genåbne Ryslinge Bodega. Arkivfoto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Lars Bay har ombestemt sig. Fredag genåbner Ryslinge Bodega.

Ryslinge: Lars Bay, indehaver af Ryslinge Bodega, har tidligere meldt ud, at han ikke vil åbne værtshuset, så længe gæsterne skal have en negativ test. Det var for besværligt for kunderne, mente han.

Siden har han måttet æde sine egne ord. Stamgæsterne i Ryslinge vil nemlig gerne lade sig teste for corona.

- Der er kunder, der både har ringet og skrevet for at sige, at de har savnet mig, og at de nok skal lade sig teste og komme ned og besøge mig, siger Lars Bay, der også læner sig op ad en meningsmåling, han har lavet på sin Facebook-side.

Annonce

Han har derfor besluttet sig for alligevel at slå dørene op, nu hvor myndighederne tillader det - dog med krav om coronapas og bordstilling.

Socialt sted

De mange beskeder og tilbagemeldinger fra gæsterne har nemlig gjort stort indtryk.

- Det er sådan noget, der kan varme ens hjerte. Det viser, man har sin berettigelse i samfundet. De brune bodegaer er lige så meget et socialt sted, som vi er et sted, hvor folk går i byen.

- Der er nok mange ensomme, som bare har siddet derhjemme alene, men som nu får lidt selskab igen. Vi har en social rolle i samfundet, som folk ikke lige tænker over. Der er mange, der ikke ser mennesker andre steder end på den lokale bodega, fortæller han.

Mens Ryslinge Bodega har holdt lukket, har Lars Bay arbejdet 60 timer om ugen som poder for Carelink for at kunne få økonomien til løbe rundt. Men snart er det slut, for fredag forventer han at være klar til at skænke øl igen.

Med den lokale opbakning i ryggen er han ikke synderligt skræmt over reglerne om coronapas og bordbestilling til de indendørs gæster.

- Det løser vi. Når de alligevel er her, og så kan de jo sige, at de kommer igen i morgen. Og hvis vi har et ledigt bord, så kan man jo ringe ude fra parkeringspladsen.

- Hvis ikke der kommer så mange den næste tid, så er det også næsten ligegyldigt. Jeg glæder mig bare til at komme i gang, siger Lars Bay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Annonce