Annonce
Midtfyns Posten

Ildsjælen fra Gislev: Johnny Hansens passion for cykling har sat Gislev på landkortet

Johnny Hansen blev bidt af cykling for ni år siden og tog initiativ til at stifte Gislev Cycling. Den 44-årige ildsjæl er foruden at være formand for Gislev Cycling også næstformand i Gislev Idrætsforening. Foto: Hardy Hounsgaard
For ni år siden begyndte Johnny Hansen fra Gislev at cykle, og det førte til oprettelsen af Gislev Cycling, som sidste år arrangerede DM i e-cykling.

Gislev: Egentlig var det den harpiksbeklædte læderbold, som Johnny Hansen brugte sin fritid på.

- Jeg spillede håndbold i Ryslinge i mange år, hvor jeg spillede på HeRys fynsseriehold, fortæller Johnny Hansen, der er født og opvokset i Ryslinge.

Da han for en halv snes år siden stoppede med at spille håndbold i HeRy 67, der er en sammenslutning af Herringe og Ryslinge, blev tilværelsen lidt for stillestående.

Annonce

- Der var et år, hvor jeg ikke dyrkede noget sport, og så sagde min hustru til mig, at jeg hellere måtte komme ud og brænde noget krudt af, fortæller 44-årige Johnny Hansen, der har boet i Gislev de seneste 21 år.


Der var et år, hvor jeg ikke dyrkede noget sport, og så sagde min hustru til mig, at jeg hellere måtte komme ud og brænde noget krudt af.

Johnny Hansen, Gislev Cycling


Et midtfynsk motionscykelløb fik den tidligere håndboldspiller i pedalerne.

- Et par af mine kammerater meldte sig til Alpetramp i Broby, og når de kunne, så kunne jeg også, fortæller Johnny Hansen.

Foreningsmenneske

Det ene tråd i pedalerne tog det andet, og det førte til oprettelsen af Gislev Cycling, der er en afdeling af Gislev Idrætsforening. Johnny Hansen er formand for cykelklubben og næstformand i Gislev IF.

- Det begyndte med, at vi var nogle stykker, der trillede rundt på cyklerne på vejene hver for sig. Som det foreningsmenneske, jeg er, spurgte jeg, om ikke vi skulle gøre noget sammen. I starten aftalte vi i en Facebook-gruppe, om der var nogen, der skulle ud og cykle, og det blev så til en forening, hvor der er plads til alle, fortæller Johnny Hansen.

Med diskokugle og lysshow i loftet har Johnny Hansen, formand for Gislev Cycling, sørget for lidt lir i klublokalet med spinningcyklerne i kælderen under Gislevhallen. Foto: Hardy Hounsgaard

Cykelklubben har omkring 50 medlemmer, hvilket er en fremgang i forhold til for nogle år siden, hvor der kun var omkring 35 medlemmer.

- Cykling er blevet mere populært de senere år, og grundbasen i medlemsskaren er Gislev-borgere. Men vi har også medlemmer fra andre dele af Midtfyn, Ringe, Kværndrup og ned til Gudme-kanten, fortæller han.

Johnny Hansen

Johnny Hansen er 44 år. Han er født og opvokset i Ryslinge og har de seneste 21 år boet i Gislev.

Han bor sammen med sin hustru, Tine Secher, og deres to børn, Kristoffer på 15 og Andreas på 11 år.

Han er formand for Gislev Cycling, som er en del af Gislev IF, hvor han er næstformand.

Han arbejder til daglig som kørende sælger på Fyn og i Sønderjylland for det østrigske firma Meusburger, der laver forme til støbeværktøjer.

Der blev svedt og trampet i pedalerne, da Gislev Cycling arrangerede det første officielle DM i e-cykling i Gislevhallen den 7. marts 2020 - fire dage før Danmark blev lukket ned. Privatfoto
Annonce

Stort DM-arrangement

Gislev Cycling arrangerede den 7. marts sidste år - fire dage inden statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned - det første officielle danmarksmesterskab i e-cykling.

Et stort arrangement i regi af Danmarks Cykle Union, hvor 32 deltagere trampede sig gennem pedalerne på de opstillede cykler i Gislevhallen, mens tilskuere fulgte med og heppede bag de stålhegn, der var sat op ligesom ved rigtige udendørs cykelløb. Med storskærm, lys og lyd var der stemning i hallen i den midtfynske landsby.

- Det peakede med DM, og den slags er med til at sætte Gislev på landkortet, og det giver os anerkendelse, siger Johnny Hansen.

- Allerede i 2015 arrangerede vi det første uofficielle DM i e-cykling, og det gjorde vi også året efter, fortæller han.

Johnny Hansen glæder sig over, at arrangementer som DM i e-cykling er med til sætte Gislev på landkortet. Foto: Hardy Hounsgaard

I Gislevhallens kælder har cykelklubben 20 spinningcykler stående, og her bliver der - når der ikke lige er coronarestriktioner - trampet igennem i pedalerne i et lokale, som Johnny Hansen har formået at forvandle fra trist kælder til hipt cykellokale. Der er diskokugle og lysshow i loftet og et banner med et stort foto af en cyklist på vej ned ad en bjergetape.

Annonce

Danmark rundt virtuelt

I vinterhalvåret cykles der i Bkool-ligaen, der er en online e-cykelturnering med deltagere fra hele landet, hvor de hjemme fra deres egen stue cykler sammen hver for sig i et fælles univers, hvor de via skærme kan se hinanden. Bkool-ligaen vandt Danskernes Idrætspris i 2020.

- I øjeblikket kører vi i regi af Danmarks Cykle Union Bkool Danmark Rundt, hvor vi hver mandag aften i syv uger kører syv etaper virtuelt hjemme i stuerne, fortæller Johnny Hansen.

Første etape blev kørt mandag den 15. februar og sidste etape køres den 29. marts.

E-cyklingen er et alternativ til den ægte vare - cyklingen på landevej. Den ser Johnny Hansen frem til.

- Vi kører primært på landevej fra slutningen af marts til slutningen af september. Vi mødes på parkeringspladsen ved den gamle Gislev Andelskasse. Vi er så heldige, at de to, der ejer bygningen, også er med i cykelklubben, ellers var det ikke sikkert, at vi havde fået lov til at bruge pladsen, smiler Johnny Hansen.

Johnny Hansen, formand for Gislev Cycling og næstformand i Gislev IF, har ikke tal på, hvor mange timer han bruger på frivilligt arbejde i foreningsregi. Han er også spinninginstruktør og træner for flere hold i forskellige idrætsgrene. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Cykler med sin søn

Han bor i Gislev sammen med sin hustru, Tine Secher, og deres to børn, Kristoffer på 15 og Andreas på 11 år.

- Andreas er lige begyndt i Kids-ligaen i Bkool-ligaen, og det er hyggeligt at sidde ved siden af ham på hver vores cykel i soveværelset, siger Johnny Hansen, hvis hustru, Tine, også er med i cykelklubben.

- Vi snakkede om i klubben, at hvis vores hustruer skulle se os engang imellem, så var de nødt til at hoppe med på cyklerne, smiler Johnny Hansen.

- Vi har en ret stor dameafdeling, og vi havde på et tidspunkt det største hold i Hjerterdametouren, fortæller han.

Hjerterdametouren er et årligt kvindemotionscykelløb i Ringe.

Johnny Hansen tæller ikke de timer, han bruger på frivilligt foreningsarbejde.

- Man bruger vanvittigt mange timer på det, men det giver en stor glæde. Når man laver et opstartsarrangement for 40 cyklister eller er med til at arrangere et DM, så bliver man glad i låget, fortæller han.

Johnny Hansen ved parkour-stativet på den nye legeplads bag Gislevhallen. Foto: Hardy Hounsgaard

Han arbejder til daglig som kørende sælger for det østrigske firma Meusburger, der laver forme til støbeværktøjer.

- Vores kunder er primært værktøjsmagere, og jeg kører på Fyn og i Sønderjylland. Det bliver til en del timer i bilen, og jeg bruger mellem 37 og 50 timer om ugen på arbejde. Så jeg får ikke cyklet så mange kilometer, som jeg gerne ville, siger cykelformanden.

Annonce

Nye initiativer

Udover hans store engagement i cykelklubben, hvor han også er spinning-instruktør, er han også involveret med sin frivillige arbejdskraft på flere andre fronter i Gislev IF, hvor han er og har været træner og hjælpetræner for flere forskellige hold i badminton, fodbold og håndbold.

- For 13-14 år siden begyndte jeg at engagere mig i foreningsregi. Det er vigtigt, at mine børn har trænere til deres hold, og derfor vil jeg gerne hjælpe, når der er brug for det, forklarer han.

Gislev IF blev stiftet i 1880, og Johnny Hansens nyeste tiltag i den 141 år gamle forening er en mountainbike-teknikbane, der skal anlægges på et endnu ikke udpeget område i nærheden af Gislevhallen, der blev indviet i 1989.

- Det bliver en bane, hvor både øvede og begyndere kan prøve sig selv af, og vi regner med at gå i gang snart, så den forhåbentlig er klar om et par måneder, siger Johnny Hansen uden for Gislevhallen, hvor der hen over vinteren allerede er vokset nye initiativer frem.

Den nye legeplads bag Gislevhallen er endnu ikke helt færdig, men de fleste legeredskaber er klar til at blive taget i brug. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Legeplads i Gislev

I det grønne område bag Gislevhallen er der kommet en ny legeplads.

- Vi har arbejdet på det hen over efteråret, og den sidste weekend i november havde vi en arbejdsweekend, hvor vi fik det meste færdigt. Vi ville gerne have indviet legepladsen med gløgg og æbleskiver op mod jul, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af coronarestriktionerne, fortæller Johnny Hansen, der på mange fronter er med til at skabe leg og bevægelse i Gislev.

Foreningslivets helte

Midtfynsposten sætter i en serie fokus på foreningslivets helte. Vi skriver om de frivillige kræfter, der sørger for at skabe gode rammer for børn, unge, voksne og ældre i sportsklubber eller andre foreninger. Det kan være den frivillige leder, instruktør, træner eller altmuligmanden, der altid er klar til at træde til med en hjælpende hånd i foreningslivet.

Kender du en person fra foreningslivet, du synes, vi skal skrive om, er du velkommen til at kontakte os på denne mail: mip-red@fyens.dk eller ringe til journalist Hardy Hounsgaard på telefon 63 45 21 70.

Tidligere bragt i serien:

6. januar: Louise Hofstedt Nielsen, Rolfsted IF.

13. januar: Søren Nielsen, Ringe Boldklub.

20. januar: Helene Jakobsen, Ringe.

27. januar: Troels Stubager, Ringe Svømme-Klub.

3. februar: Anna Bjerring Hansen, Midtfyns Volleyballklub.

10. februar: Niels Andersen, spejderleder Rethingh-gruppen, Ringe.

17. februar: Ann-Sofie Lyder Nielsen, Risøhøj Håndbold.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Bogcafé på Ringe Bibliotek

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Sonia Brandes udstiller papirkunst i Ringe

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Midtfyns Posten

Fra Carl Nielsen og Film Fyn til Langelandsfortet og skipperbyen Marstal: Ny udgivelse tæt på den den sydfynske natur, historie og kultur

Midtfyns Posten

Michelle Birkballe og Rock Nalle i Foderstoffen

Midtfyns Posten

Se billederne før og nu: Bageri blev til grillbar og bodega og lejligheder

Midtfyns Posten

Fyrtøjet: Teater for børn i Ferritslev Fritidshus

Midtfyns Posten

Foreningslivet i billeder: Boldklub får stort beløb

Midtfyns Posten

Fællesspisning på Skullerodsholm

Midtfyns Posten

Et kig i arkivet: Årslevhallen fylder 50 år

Midtfyns Posten

Landsby får nyt liv: Nyt udendørs fitness-område i Vantinge

Midtfyns Posten

Hør fortællinger fra en pensioneret præst

Midtfyns Posten

Hør Kim Larsens sange på Cafe Fabers

Midtfyns Posten

Fulderikker render med Ullas bh'er: - De forsvinder i nattens mulm og mørke

Midtfyns Posten

Unikt kirketårn indvies med høstgudstjeneste samt pølser, øl og vand

Midtfyns Posten

Høstgudstjeneste i Kværndrup

Midtfyns Posten

James Bond og stærke kvinder i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Klumme: Velkommen tilbage til hamsterhjulet

Midtfyns Posten

Foderstofrevyen i fulde omdrejninger

Midtfyns Posten

Mød Anna Netrebko til Operabio i Ringe

Midtfyns Posten

Gruppeforløb for børn og unge med bekymringstanker og angst

Midtfyns Posten

Late Night Show med Phillipson

Midtfyns Posten

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Annonce