Annonce
Midtfyns Posten

Islandske beboere i kunstnerbolig

Heidi Strand i gang med arbejdet i sit atelier. Privatfoto
Heidi Strand, der henter sin inspiration i den islandske natur, bor for tredje gang i kunstnerboligen Gammel Have i Sødinge.
Annonce

Sødinge: Gammel Have, der er et fristed for nordiske kunstnere, går ind i efteråret med islandske beboere. Det er tredje gang, at Heidi Strand og Matthias Kristiansen bor i kunstnerboligen på Sødingevej 31, oplyses det i en pressemeddelelse.

Første gang var i 2007, da atelieret blev indviet, og næste gang i 2018. Heidi Strand er født i Trondhjem i Norge, har rødder i Minnesota, USA, og så forekommer det måske meget naturligt at slå sig ned i Island, hvor hun siden 1980’erne har udfoldet sig som tekstilkunstner.

Heidi Strand arbejder hovedsageligt med filtning og henter gerne sin inspiration i den islandske natur. Hun benytter sig både af islandsk og importeret uld i sin tekstilkunst. Hendes værker har været udstillet i flere nordiske lande, og i denne sommer på Akureyri Kunstmuseum med udstillingen Hverfandi Landslag (forsvindende landskab).

En flok søpapegøjer lavet i filt af Heidi Strand, der er inspireret af den islandske natur. Privatfoto

Besøget i Gammel Have er som nævnt Heidi Strands tredje, men i år er hun for første gang vært ved et dagligstuemøde, hvor hun vil fortælle om sig selv og sit kunstneriske virke. Mødet finder sted tirsdag den 29. september klokken 19.30.

Annonce

Udlodning af gaver

Samme aften er en slags årsmøde for vennekredsen. Margrethe Hansen, som stiftede kunstnerboligen Gammel Have, havde fødselsdag i april, og det mindes på denne måde Der bliver udlodning af gaver, som er skænket af de kunstnere, der i årets løb har boet i Gammel Have. Desuden vil fondens formand, Peter Flint Jensen, give en kort orientering om det forløbne år.

Man deltager i udlodningen ved et bidrag til støtteforeningen Gammel Haves Venner. Et bidrag på 100 kroner giver et lod i lodtrækningen. Flere lodder er ikke blot tilladt, men meget velkomne, idet pengene går til at støtte driften af Gammel Have.

Har man ikke haft mulighed for at købe lodder i forvejen, kan det ske på selve aftenen. Det er dog ingen betingelse for at deltage – alle er velkomne til dagligstuemødet.

Som det er tradition ved dagligstuemøderne i Gammel Have bliver der også budt på kaffe og kage.

I forbindelse med arrangementet tages alle nødvendige forholdsregler, når det gælder hygiejne og afstand, som følge af corona-situationen, oplyser arrangørerne.

Væddere i filt lavet af Heidi Strand, der er inspieret af den islandske natur. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce