Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: En moderne bålhytte bliver fælles mødested i Tarup-Davinde

Illustration af det nye fælles mødested i Tarup-Davinde. Tidlig illustration: Praksis Arkitekter
Annonce

Det endelige forslag til et fælles mødested i Tarup-Davinde er næsten færdigt. Forundersøgelsen er gået ind i sin sidste fase, hvor de sidste detaljer og brugerinput skal integreres. Og jeg kan kun konstatere, at der er kommet nogle rigtig interessante løsninger frem, og at der er sket rigtig mange ting, siden vi satte forundersøgelsen i gang i december sidste år.

Bestyrelsen har fastsat de overordnede rammerne for mødestedet. Blandt andet at der skal tages afsæt i kolde rum, og at der ikke etableres traditionelle mødelokaler eller varme foreningsrum. Og ikke mindst skal mødestedet være en port til Tarup-Davinde, med oversigtskort over stisystemer i hele området.

Steffen Jensen, kommunalbestyrelsesmedlem (S) i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Opgaven var derfor at skabe driftssikre og driftslette faciliteter, hvor man kan mødes inden eller efter turen rundt i Tarup-Davinde. Ved mødestedet skal man bl.a. kunne drikke sin kaffe, lave fælles mad, holde søndagsudflugt med familien eller få en tår at drikke med vennerne efter en MTB- eller ridetur. Samtidig skal det også være et mødested, hvor foreninger, skoler og selvorganiserede mødes.

I Tarup-Davinde har vi allerede 9 formaliserede partnerskaber med brugergrupper, der bl.a. anlægger og driver faciliteter som f.eks. ridestier, MTB-spor, svømmebane, fiskesøer og sauna, så det var oplagt at invitere dem til at komme med input til udformningen af mødestedet.

Arbejdsgruppen, bestående af Rico Boye, konsulent og John Juul Henriksen, sekretariatsleder Tarup-Davinde, udpegede Praksis Arkitekter til at transformere den nedlagte landejendom til et spændende samlingssted med udekøkken, naturlaboratorie, samlingsrum med åben ild og ikke mindst med udgangspunkt i brugernes inputs.

Til et udendørs brugermøde med ca. 25 brugere midt i august blev sløret løftet for, hvad arbejdsgruppen og Praksis Arkitekter var kommet frem til. Jeg må bare sige, at jeg er meget imponeret over resultatet, og at der faktisk er blevet plads til de fleste ønsker.

Mødestedet blev præsenteret som en moderne bålhytte, hvilket er et meget godt billede på, hvad mødestedet kan. Om foråret og sommeren er det muligt at åbne porte hele vejen rundt i bygningen, så man næsten er ude, selv om man er inde. Modsat om efteråret og vinteren kan man søge ly for blæst og kulde, hvis man evt. har brug skifte de yderste lag tøj, inden turen går hjemad, eller blot har brug for en pause inden turen går videre.

Jeg synes især, at det var positivt at opleve, at alle fremmødte brugere følte sig inddraget eller kunne se sig selv i den foreslåede løsning. Og det vel at mærke i en gruppe, der favner orienteringsløbere, triatleter, skoler, BiVenner, m.fl. ud over de tidligere nævnte brugere. Det er godt gået.


Jeg synes især, at det var positivt at opleve, at alle fremmødte brugere følte sig inddraget eller kunne se sig selv i den foreslåede løsning.

Steffen Jensen, kommunalbestyrelsesmedlem


Nu er der blot en enkelt lille knast i vejen for at mødestedet kan blive en realitet og det er økonomi. Byggeriet koster ca. 6 mio. kr. at realisere, hvor de 4 mio. skal finansieres af hhv. Odense og Faaborg-Midtfyn Kommune og resten vha. fondsmidler. Begge kommuner har forslaget med i dette års budgetforhandlinger, og hvis alt går godt, kan det fælles mødested stå færdigt i løbet af foråret 2022.

Mit Midtfyn

En stribe engagerede midtfynboer skiftes til at skrive klummen "Mit Midtfyn".

Denne uges skribent er 41-årige Steffen Jensen, der er kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet i Faaborg-Midtfyn Kommune og ingeniør, der arbejder med udvikling af styringer til vindmøller hos DEIF A/S.

Han er gift med Thea, og de bor med deres to drenge i Sdr. Nærå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Butikslivet i Ringe er presset: Genåbning er som befrielsen

Annonce