Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Plan for Ringe Bymidte

Søren Clemmensen, kommunalbestyrelsesmedlem. Arkivfoto

I mange år har vi i Ringe haft et både smukt og funktionelt helleanlæg i krydset Ørbækvej-Algade-Vestergade. Hellerne er placeret på Ørbækvej og Vestergade, og de er udformet som et skildpaddeskjold, så biler, der måtte køre op på hellerne, ødelægger hverken heller eller biler. Der er taget hensyn til både materialer og trafikanter. Bedre kan det ikke være.

I slutningen af forrige år kunne vi pludselig se, at alle de inderste brosten blev taget op, så kun kanterne var tilbage. Årsagen var, at der i de nu tomme rum skulle plantes stauder, så trafikanterne ifølge arkitekten ”vidste, at de nu var kommet til bymæssig bebyggelse”.

I krydset Ørbækvej-Algade-Vestergade i Ringe er der nu plantet stauder i stedet for brosten i helleanlægget, og der er allerede lavet dybe hjulspor i beplantningen ved Ørbækvej. Foto: Hardy Hounsgaard

Nu er brostenene fjernet og stauderne plantet - til en pris af 75.000 kr. Og i mellemtiden har store køretøjer lavet mange dybe spor i beplantningen, hvor de tidligere blot havde kørt over nogle brosten. Man må forvente, at der i fremtiden vil ske yderligere skade af lignende art. Men det er ikke det værste.

Det værste er påstanden om, at staudebedene signalerer bymæssig bebyggelse. Inden man når til hellerne og det lysregulerede kryds, har man, uanset om man kommer fra øst eller vest, passeret byskiltet, som netop markerer, at man bevæger sig ind i et område med bymæssig bebyggelse, og at farten derfor skal sænkes til højst 50 km i timen. Efter at have kørt nogle hundrede meter i byen, kommer man til hellerne, og hvis det ikke på det tidspunkt er gået op for trafikanterne, at de er i en by, bør de ikke være indehavere af et kørekort. Sagt ligeud er det spild af penge og helt uhensigtsmæssigt at lave hellerne om til blomsterbed.


Hvis det ikke på det tidspunkt er gået op for trafikanterne, at de er i en by, bør de ikke være indehavere af et kørekort.

Søren Clemmensen


Det er Gustin Landskab A/S, som har fået denne idé, og det er samme firma, som skal administrere de 5 mio. kr., der er sat af til forskønnelse af bymidten. Derfor kan jeg kun opfordre alle, som har en mening om vores torv, om at fremkomme med deres synspunkter, så vi ender med noget, der er til glæde for både borgere og erhvervsdrivende i området.

En markant ændring af Torvet er plantning af en ”magisk skov”, hvor vi dog selv er ansvarlige for magien. Det er aldeles håbløst med en skov på det relativt lille område. Nogle få træer, ja tak, men en skov!!! Et torv skal være hyggeligt. Et sted, hvor man kan lide at opholde sig, og hvor de mindre børn kan underholde sig med legeredskaber. Man kan plante nogle få træer på strategiske steder, samt sørge for, at det er høje, slanke træer, hvis kroner ikke skjuler butikkerne. Der må også meget gerne være en scene, og sådan en har vi faktisk i forvejen. Men den er åbenbart ikke god nok mere.

Kære medborgere, der afsættes hele 5 mio. kr. Så må vi da forvente, at vi får noget, som alle kan glæde sig over. Vær aktiv inden det er for sent.

Om klummen

76-årige Søren Clemmensen er kommunalbestyrelsesmedlem for Det Konservative Folkeparti i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Søren Clemmensen er uddannet civiløkonom i 1970 og har været administrerende direktør for Lactosan A/S fra 1979-2004. Han er nu pensionist.

Han har været gift med Ulla siden 1965 og har to børn og to børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce