Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Ringe er et godt sted at bo

Søren Clemmensen, kommunalbestyrelsesmedlem, Ringe.
Annonce

I Ringe har vi 21 kommunale dagplejere og 6 private pasningsordninger. Så der er plads til over 100 børn i dagpleje. Desuden har vi 3 kommunale børnehaver, Hættegården, 1000Fryd og Vesterparken med plads til 28 vuggestuebørn og 220 børnehavebørn. Og dertil kommer de private institutioner Stentevang og Tinghøj, som tilsammen tilbyder 28 vuggestuepladser og 71 børnehavepladser. Man kan roligt sige, at der er et stort og varieret udbud.

Engang havde vi tre kommunale skoler, hvoraf to stadig er i fuld vigør. På Tingagerskolen er der 499 elever i 0.-10. klasse. I tallet indgår 8 specialklasser. Nordagerskolen har 559 elever i 0.-9. klasse. Ingen børn har en lang skolevej – heller ikke børn fra omkringliggende landsbyer, som indgår i skoledistrikterne. Endelig er der Ringe Friskole med 198 elever i 0.-10. klasse, Ringe Efterskole og Ringe Kost- og Realskole. Altså et bredt udvalg af kvalitetsskoler i nærområdet. Endvidere har vi Midtfyns Gymnasium.


Bortset fra retableringen af Ringe Sø, er der er ikke gjort meget for at gøre Ringe attraktiv.

Søren Clemmensen


Og til dem, som af den ene eller anden grund ikke længere kan klare sig selv, tilbydes både hjemmepleje (kommunal som privat) og Tingager Plejehjem.

I Ringe kan man få næsten alle sine daglige behov dækket.

Dagligvarebutikker, bagere, beklædning, hudpleje, frisører, isenkræmmer, guldsmede, urmager, optikere, fodtøj, bøger og papirvarer, blomsterhandlere, tankstationer, bilhandlere, autoværksteder, køkkener, møbler, gulvbelægning, alt til kæledyr, maling og tapet, belysning, genbrugsbutikker, vinhandel, planteskole, dyrefoder, havemøbler, alt til soveværelset, tæpper, skønhedsprodukter og produkter til personlig pleje, ugentlig torvedag, ejendomsmæglere, cykler og knallerter, byggemarkeder, musikinstrumenter, apotek, asiatiske fødevarer, alt i fritidstøj, grej og jagtudstyr, radio og tv, hårde hvidevarer, køreskoler, indramning, pengeinstitutter, glarmester, garnbutik, bilsyn, antikviteter.

Kirke, rådhus, bibliotek, jobcenter, borgerservice, museum, genbrugsstation, missionshuse, jernbane, cykelstier, fjernvarme.

Biograf, idrætscenter, svømmehal, varmtvandsbassin, fitness, talrige sportsklubber, og klubber der dækker andre fritidsinteresser, Den gamle Station, Det gamle Posthus, Guldhøj, Midtfyns Festival, swingerklub.

Læger, tandlæger, dyrlæger, bedemænd, terapeuter, advokater, murere, elektrikere, tømrere, blikkenslagere, malere, VVS, smede.

Restauranter, cafeer, pizzeriaer, grillbarer, take away, værtshuse.

Hvis nogen er glemt, siger jeg undskyld på forhånd.

Med Guldhøj har vi fået en bygning, hvor mange foreninger søger hen. Det var ikke blevet til noget uden de mange ildsjæle. Og ildsjæle er der mange af her i byen. Ellers kunne man slet ikke drive de mange foreninger. I Ringe er der altså ingen grund til at kede sig eller føle sig ensom. Byen byder på så meget forskelligt, at der er noget for alle.

Udover alle disse lyksaligheder er det en kendsgerning, at grundpriserne i Ringe er væsentligt lavere end i Odense, og at transporttiden til Odense ofte er lavere for dem, der bor i Ringe, end for dem, der skal tværs gennem Odense.

Skal man i teatret, til en større koncert, på speciel restaurant eller opleve mere byliv, må man søge uden for Ringe, og så er det heldigt, at vi i hver sin ende af Rute 9 har Odense og Svendborg.

Mens gymnasieelever i september fanger insekter i SDU's projekt "Find en sø", letter hundredvis af grågæs fra Ringe Sø, der blev genskabt i 2005. Arkivfoto: Jesper Mads Eriksen

Der er i de senere år sket en formidabel stigning i befolkningstallet, og det er mit indtryk, at tilflytterne er både ressourcestærke og vellønnede. Det er vigtigt, at de nye ikke kun bidrager økonomisk men også ved at engagere sig i byens liv og byens foreninger. Og det gør de. Eksempelvis er det tilflyttere, der er den egentlige årsag til, at der er pustet liv i den gamle stationsbygning.

Mit Midtfyn

Søren Clemmensen er 76 år og kommunalbestyrelsesmedlem for Det Konservative Folkeparti i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Han er uddannet civiløkonom i 1970 og har været administrerende direktør for Lactosan A/S fra 1979-2004. Han er nu pensionist.

Han har været gift med Ulla siden 1965 og har to børn og to børnebørn.

Det er interessant, at den store tilstrømning til Ringe er sket på trods af, at vi ikke har nogen prestigeprojekter. Bortset fra retableringen af Ringe Sø, er der er ikke gjort meget for at gøre Ringe attraktiv. Så konklusionen må være, at det vigtigste er, at dagligdagen fungerer så let som muligt. At børnene kan blive passet og gå i skole i lokalområdet, at stort set alle indkøb kan foretages lokalt, at der er mulighed for at dyrke sport og andre fritidsinteresser, at byggegrundene er til fornuftige priser, og at infrastrukturen er i orden.

Hverdagen skal fungere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Caféquiz for tomandshold

Annonce