Annonce
Midtfyns Posten

Klumme: Velkommen tilbage til hamsterhjulet

Louise Hofstedt Nielsen, Ferritslev, klummeskribent. Privatfoto

For godt og vel en måned siden, nærmere bestemt søndag den 8. august, sad jeg i sofaen, og jeg blev pludselig ramt af angst. Angsten for hverdagen efter corona. Inde i mit hoved lød det ”Banke, banke på! Hvem der? Det er mig, hverdagen fra før corona.” Og min første tanke var, at jeg ikke har lyst til at lukke fremmede ind. For hvordan ser hverdagen egentlig ud efter corona? Kan vi finde tilbage i hamsterhjulets ofte høje hastighed? Eller er hastigheden blevet sat ned, fordi vi er blevet klogere på det, vi virkelig har brug for. Hvad har en tid med corona lært os? En tid, hvor hamsterhjulets hastighed faldt drastisk.

Jeg skulle for første gang siden den 12. marts 2020 møde fysisk ind på kontoret mandag, og tirsdag og onsdag osv. Pludselig skulle 1,5 års rutiner på godt og ondt ændres. Ikke flere teamsmøder i natbukser, ikke flere snakke med ungerne, når de kom hjem fra skole. Nu var det tilbage til hverdagen. En hverdag som jeg lidt havde glemt alt om.

Corona har måtte høre for alt det negative, den har ført med sig. Men personligt har corona også været en positiv oplevelse. For der var tid til alt det, der betyder noget. Jeg har nydt tiden med mine børn, at jeg kunne være der for dem om morgenen, og når dagens oplevelser skulle vendes, så var jeg på pinden indenfor få meter. Og når jeg havde fri, så havde jeg fri, og naturen ventede lige uden for døren.

Annonce

Jeg har nydt roen og tiden til bare at være. At være sammen med familien, at være sammen uden at skulle noget.

Louise Hofstedt Nielsen

Jeg har nydt roen og tiden til bare at være. At være sammen med familien, at være sammen uden at skulle noget. Men selvfølgelig har der også været afsavn. Et afsavn til familie og venner, et afsavn til gode kolleger og god sparring på kontoret, afsavn til de sociale arrangementer, som jeg normalt holder så meget af. Men jeg fandt en ro i at være i situationen.

I tiden på hjemmekontoret var der tid og ro til mange gåture i den smukke natur. Det er det, Louise Hofstedt Nielsen godt kan savne. Roen og tiden til sig selv. Foto: Louise Hofstedt Nielsen

Men realiteten er, at hverdagen er tilbage. Hamsterhjulet finder hurtigt hastigheden fra før, og det kræver lidt tilvænning at kunne følge med igen. Jeg har bestemt ikke savnet logistikken med ungerne, madpakker og transporttid til og fra arbejde. Men jeg har savnet mine kolleger, den daglige blanding af faglig sparring og humor på kontoret og ikke mindst det at kunne mødes fysisk. Jeg har savnet mine bonusunger i gymnastiksalen, og jeg savner en god fest i venners selskab.

Men hvad sker der nu med alt det positive, jeg lærte at holde af under coronaen? Kan vi stadig formå bare at være uden hele tiden at skulle noget? Er der luft i kalenderen til at finde ro? Er det stadig ok med hjemmearbejdsdage i ny og næ? Eller er vi tilbage i hamsterhjulet, hvor vi lettere forpustet hele tiden er 2 skridt bagefter.

Nu sidder jeg her en måned efter ”første” arbejdsdag og konstatere, at hamsterhjulet kører i fuld fart, og hverdagen ligner den fra før corona. Og hverdagen er helt ok, men jeg minder også mig selv om, at ro og hvile ikke bør være en belønning, det bør være en ret, som vi alle bør tage os, når det hele går lidt for hurtigt. For vi skal alle huske at trække vejret og stoppe op, også selvom vi godt kan lide at løbe stærkt.

Om klummen

43-årige Louise Hofstedt Nielsen bor i Ferritslev sammen med sin mand Thomas og deres to drenge, August på 13 og Oscar på 11.

Arbejder i Odense som kommunikationskonsulent.

Har boet i Ferritslev siden 2004 og har igennem mange år har været instruktør for gymnastikholdet Fræs for rollinger i Rolfsted Idrætsforening.

Hun bidrager i foreningen med konsulentbistand inden for tekst, grafisk arbejde, sociale medier etc. og er redaktør på foreningens blad, RIF-bladet.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Skal undervises af professionelle forfattere: Kathrine fra Midtfyns Gymnasium vinder DM i novelleskrivning

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Kathrines vindernovelle: For frie tøjler

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Skriveworkshop - bliv forfatter for en dag

Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Fra Nordnorge til natklub i Japan

Midtfyns Posten

Nørrevængets Venner byder på underholdning med viser og sange

Midtfyns Posten

Det gode måltid og efterårshygge på Ringe Station

Midtfyns Posten

Finsk eller svensk? 100 år med det ålandske selvstyre

Midtfyns Posten

Før og nu: Fra gasværk til fælleshus

Midtfyns Posten

Se læsernes flotte efterårsbilleder: Edderkoppespind, fugle, fiskehejre, tåge og lav sol

Midtfyns Posten

Sådan bliver du slægtsforsker

Midtfyns Posten

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Midtfyns Posten

De spillede bordtennis i mørke

Midtfyns Posten

Store smededag for børn

Midtfyns Posten

Formand glad for ny aftale med greven: Egeskov Marked fik overskud trods færre kræmmere

Midtfyns Posten

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Midtfyns Posten

Ringe skal være Fyns vildeste halloween-by: De pynter Ringe op med uhygge for 50.000 kroner

Midtfyns Posten

Halloween skal trække folk til Midtfyn: Derfor bruger de 50.000 kroner på at gøre Ringe uhyggelig

Midtfyns Posten

Konkurrence: Lav et halloween-græskar og vind billetter til en tur i frygtens skov

Midtfyns Posten

Efter mere end 100 år i historisk ejendom: Nu flytter Danske Bank

Midtfyns Posten

Klumme: I en sorggruppe kan sorgen få opmærksomhed

Midtfyns Posten

Høstsalmer i Kværndrup Kirke

Midtfyns Posten

Prøv at spille petanque

Midtfyns Posten

Nye elektroniske tavler i skytteforening: Prøv at skyde i Sødinge

Annonce