Annonce
Midtfyns Posten

Lagkager, musik og foreningsliv: Gislev viste sig frem

Gislev by Day var i år centreret omkring Ådalsscenen og hallen. Tidligere har arrangementet været spredt over en større del af byen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Loppe- og kræmmermarked, kagekonkurrence, veteranbiler og kendisfodbold var på programmet, da der lørdag var Gislev by Day.
Annonce

Gislev: Vinden ruskede godt i træerne, og teltpløkkerne skulle slås ekstra dybt i, men ellers var der ingen slinger i valsen, da Gislev Musik Festival, Gislev Idrætsforening, Gislev Lokalråd, Ådalsscenen og Gislev Hallen lørdag havde inviteret til Gislev by Day.

Veteranbilerne skinnede side om side med kræmmer- og loppeboder, byens foreninger og erhvervsdrivende var mødt talstærkt op, og ved Ådalsscenen kunne man spise sig mæt i en gang biksemad, mens man lod sig underholde af skiftende kunstnere på scenen.

Både lokale og byens gæster kunne gå på opdagelse i alt det, Gislev har at byde på.

- Det kunne selvfølgelig være fuldstændig fantastisk, hvis nogen fik lyst at flytte hertil, når de ser alt det, vi kan præstere. Men det er egentlig ligeså meget en dag, hvor vi fejrer os selv, sagde Tanja Kromann Clausen, der er formand for Gislevhallens bestyrelse.

Hun måtte dog også trække i trøjen som kommunalbestyrelsesmedlem, da årets fodboldkamp "Gislev mod kommunen" skulle spilles. En tilskuermagnet, hvor det tekniske spil er set bedre, men kampgejsten derimod intet fejlede.

Kaja Hansen fra Ryslinge havde ryddet ud i gemmerne og solgte ud på kræmmermarkedet. - Vi er nogle stykker, der har været afsted i flere år. Det plejer altid at være en rigtig hyggelig dag, lød det. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce

En god energi

En af de virksomheder, der var med på dagen, var fodplejer Mette Bruun. Hun lagde blandt andet neglelak på børnene og havde taget et udvalg af sko og produkter med fra sin forretning.

- Jeg vil gerne støtte livet her i byen, også er det samtidig en rigtig god måde for mig at gøre reklame for min forretning, forklarede hun.

Hun åbnede klinik i Gislev for tre år siden og havde sin skepsis, om det nu kunne gå i en lille by.

- Men folk i Gislev er heldigvis rigtig gode til at bakke op om det lokale. Og det kan man jo også se sådan en dag som i dag. Jeg synes, det er et super godt arrangement, og det giver en god energi.

På plænen med god udsigt til Ådalsscenen havde Toni Olsen fra Årslev placeret sig. Hun var en af de gæster, der var kommet udenbys fra for at opleve stemningen.

- Vi har en svigerdatter fra Fillippinerne, hvis forældre kom hertil for to dage siden. Det er deres første besøg i Europa. Vi ville gerne vise dem noget rigtig dansk, og det synes vi, at det her er. Det er dejligt, at her er noget for alle, sagde hun.

Dagen sluttes af med en stor fællesspisning i hallen med 230 tilmeldte. Det er det lokale torsdagscaféhold, der står for maden. Gislevhallen har sørget for band samt den første udskænkning i anledning af hallens 30 års fødselsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce