Annonce
Midtfyns Posten

Lys over Egeskov

Luminis byder på smukt lys over Egeskov. Foto: Arkivfoto
For femte gang åbner Egeskov lågen i vintermørket til en anderledes juleoplevelse med lyseventen LUMINIS. I år kommer den eventyrlige oplevelse i centrum, når H.C. Andersens eventyrunivers bliver frit fortolket af 70 studerende fra Oure Performing Arts.
Annonce

Til lyseventen LUMINIS kan publikum tage på en sanselig vanding gennem Egeskovs have i vintermørket. På en ca. 2 km lang rute udspiller der sig forskellige lys- og lydopsætninger, lige fra farvestrålende træer og hundredvis af lyskæder, til skyggespil og lyskunst. Lyset i haven skaber i år en magisk kulisse for H.C. Andersens eventyr, når studerende fra Oure Performing Arts laver forskellige optrædener på ruten i haven.

Indholdet i årets eventyrlige tema til LUMINIS er udviklet i samarbejde med 70 studerende fra Oure Performance Art. Både efterskolen, højskolen og gymnasiet er med til at udvikle og gennemfører live performances i haven. Danse-, musik- og scenekunstlinjen har over længere tid arbejdet med at udvikle forestillingerne, som skal opføres på ruten i haverne.

I det seneste semester har eleverne arbejdet intensivt med udvikling af koreografi og historier ud fra H.C. Andersens eventyr. Alt musik og lyd som gæsterne kommer til at høre på deres tur rundt, er komponeret og opføres af eleverne fra Oures musiklinje. Et enkelt sted vil elever sågar optræde live med sange - sunget på Færøsk.

Eleverne har designet og udarbejdet deres kostumer og rekvisitter. LUMINIS er på den måde med til at give eleverne en smagsprøve på hvordan det er at optræde for et rigtigt publikum. Gæster vil kunne opleve eventyr som; Den Grimme Ælling, Den Lillepige med Svovlstikkerne, Den Standhaftige Tinsoldat, Fyrtøjet og mange flere.

En helt særlig lysende kunstinstallation er Stjernen. Nogle husker den fra Heartland Festival på Egeskov denne sommer, hvor en lidt for ihærdig festivalgæst, fik Stjerne ødelagt under en svømmetur i søen. Kunsterne bag, Magnus Fuhr og Jesper Bogaard fra Chaos Engine, og den brødbetyngede festivalgæst har sammen fået lysinstallationen repareret og den kan nu for første gang beundres i voldgraven til LUMINIS.

Aftenens gæster skal have mulighed for at købe mad og drikke. Som noget ganske særligt kan maden nydes i Veteranmuseet med den imponerende tagkonstruktion, der til lejligheden bliver smukt oplyst. Ligeledes kan man købe mad og drikke på det hyggelige Spisetorv, eller ved pejsen i Cafe Jomfru Rigborg.

Luminis er blevet til i samarbejde med Dansk Video Center, Oure Performing Arts og Chaos Engine.

Luminis

En tur rundt i haven varer 1½ - 2 timer og er ca. 2 kilometer

Live performance finder sted kl. 17.00 – 20.30

Der kan købes mad og drikke.

Entre: Voksne 100 kr./Børn(4-12 år): 50 kr.

Det anbefales at købe billetter på forhånd, da der er begrænset antal pr. aften: https://www.egeskovbilletshop.dk/events/luminis

Husk godt fodtøj. Turen foregår på etablerede stier i haven, men der kan være ujævnheder og bakket terræn undervejs. Der er desuden områder, hvor det kan være mørt på trods af, at ruten er oplyst. Der kan være områder på ruten, som er svært tilgængeligt for kørestole og med barnevogne.

Det er ikke tilladt at tage hunde med til Luminis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce