Annonce
Midtfyns Posten

Lyserød lørdag bliver til lyserød uge: De hækler og strikker for en god sag

Midtfynske damer har hæklet og strikket klude, dækkeservietter og tøjdyr, som bliver solgt fra en række butikker i Ringe i uge 40. Privatfoto
En flok midtfynske damer har hæklet og strikket til gavn for kampen mod brystkræft. Deres karklude, dækkeservietter og tøjdyr bliver solgt fra butikker i Ringe fra mandag den 28. september og resten af ugen.
Annonce

Ringe: Den lyserøde lørdag i Ringe, hvor man støtter kampen mod brystkræft, bliver ikke gennemført i samme til som tidligere år. Det skyldes den stigende coronasmitte i samfundet.

- Jeg kan ikke tage ansvaret for at have damer gående rundt og sælge kager, lodder og andet, når smittetrykket er, som det er i øjeblikket, siger Ulla Witt, lokalforeningsformand for Kræftens Bekæmpelse i Faaborg-Midtfyn.

Derfor er mange af de normale begivenheder i forbindelse med Lyserød Lørdag den 3. oktober aflyst i år. Men den lyserøde lørdag bliver til en slags lyserød uge i Ringe.


Jeg kan ikke tage ansvaret for at have damer gående rundt og sælge kager, lodder og andet, når smittetrykket er, som det er i øjeblikket.

Ulla Witt, lokalforeningsformand for Kræftens Bekæmpelse i Faaborg-Midtfyn


- Hele ugen fra mandag den 28. september kan man hos 10-15 forskellige butikker i Ringe købe nogle af de ting, som en flok damer har hæklet og strikket, samt købe kyskager, doneret af Stubs Bageri, og honningkager, doneret af Sdr. Nærå Bageren, fortæller Ulla Witt, der gerne vil rose Ringe Handelsstandsforening for at bakke op om kampen mod brystkræft.

Fredag den 2. oktober bliver de hæklede og strikkede ting også solgt på Musikstationen i den gamle stationsbygning i Ringe.

Annonce

Solgte godt

En flok strikke- og hæklelystne damer har i flere måneder været med til at støtte brysterne.

- Vi var en otte-ti stykker, der begyndte at strikke og hækle hen over sommeren. Vi har hæklet og strikket karklude, dækkeservietter og dyr. Vi havde også en stand ved Open by Night den første fredag i september, hvor vi solgte godt, siger Anne-Marie Brogaard.

Tøjdyr og karklude er blandt de ting, som damerne har hæklet og strikket til Lyserød Lørdag i Ringe. Tingene kan købes fra mandag den 28. september i en række butikker i Ringe. Privatfoto

Det gik over al forventning med at sælge karklude, dækkeservietter og tøjdyr til Open by Night, hvor damerne solgte for 2746 kr. til fordel for Støt Brysterne-kampagnen.

Det er første gang, de hækler og strikker til gavn for kampen mod brystkræft.

Damerne har fået sponsoreret garnet af fire lokale virksomheder: EDC-mægler Channe Broholm, Nybolig Ringe, tømrer- og snedkerfirmaet Carsten Knudsen og advokatfirmaet Magdalena Hoch.

Annonce

Mobilepay er en mulighed

Sidste år blev der samlet 24.715 kroner ind i Ringe i forbindelse med de mange Støt Brysterne-aktiviteter.

- Det er tvivlsomt, om vi når samme beløb i år, når vi ikke har de samme arrangementer. Men folk må gerne donere penge via Mobilepay på nummer 8197BR, hvor alle pengene går ubeskåret til Støt Brysterne. Jeg håber, vi kan samle et fint beløb ind igen, siger Ulla Witt.

Damerne støtter kampen mod brystkræft ved at hækle og strikke ting, som de sælger fra mandag den 28. september til lørdag den 3. oktober i Ringe. Privatfoto

I denne tid er det særlig vigtigt at have fokus på kampen mod brystkræft.

- Under coronaperioden er en del blevet væk fra screeninger af frygt for at få covid-19. Men det er vigtigt at møde op til screeninger og blive undersøgt, understreger Ulla Witt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce