Annonce
Midtfyns Posten

Ny musikskoleleder med udfordringstrang

Benni Hauge Pedersen glæder sig til at tage fat på nye udfordringer. Foto: Kasper Buur Nielsen
1. august indtrådte Benni Hauge Pedersen som musikskoleleder i Faaborg-Midtfyn Kommune. Musikskolens lærere og elever kan se frem til en passioneret mand med hang til udfordringer.
Annonce

Ringe: Gennem sit 48-årige liv har det ikke skortet på udfordringer for Benni Hauge Pedersen. Han opsøger dem nærmest konsekvent. Som for fem år siden hvor han takkede ja til at blive leder for Oure Friskole, der havde rædsomt rod i økonomien. Eller da han, ved siden af sit 50-timers lederjob på en skole, vælger at uddanne sig som cand.merc. i økonomistyring og organisation.

- Nogle har det godt med at gå til blomsterbinding eller fodbold i fritiden. Jeg valgte at bruge min fritid på universitetet, fortæller Benni Hauge Pedersen.

Nu byder det på nye udfordringer for ham. Han startede d. 1. august som musikskoleleder i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Benni Hauge Pedersen

Født i 1971.

Vokset op i Vindeby på Tåsinge.

Gift og har to døtre.

Uddannet landmand på landbrugsskolerne i Korinth og Dalum.

Gik på Skaarup Statsseminarium.

HD i ledelse fra Syddansk Universitet

Færdiggjorde i 2017 en cand. merc. i økonomistyring og ledelse på Syddansk Universitet.

Formand i Basic Big Band 1995-2003.

Annonce

Alle veje fører til Faaborg-Midtfyn

Det har ikke været en snorlige vej ind på musikskolen. Den første uddannelse Benni Hauge Pedersen tog var på landbrugsskolen. Han ville være landmand. Det kom ikke helt ud af det blå, fordi både Benni Hauge Pedersens far og farfar var landmænd. Faren skiftede dog tidligt spor og blev mekaniker i stedet. Derfor er forandringer heller ikke fremmede for Benni Hauge Pedersen.

- Det er ikke sådan, at jeg har haft en karriereplan. Nogle gange er det lidt tilfældigt og andre gange har det været mere eller mindre struktureret, siger han og tilføjer, at det er vigtigt for ham at udvikle sig, ellers drøner alle andre forbi.

Udviklingstrangen trængte sig hurtigt på hos den nyuddannede landmand. Benni Hauge Pedersen havde ikke noget landbrug, han kunne overtage. Tanken om at låne enorme summer til køb af jord og gård skræmte ham væk, og derfor besluttede han at videreuddanne sig og startede på lærerseminariet. Under uddannelsestiden på seminaret var det til gengæld noget andet, Benni Hauge Pedersen brugte størstedelen af sin tid på. Han spillede saxofon i et big band.

- I min studietid på seminaret gik der lige så meget tid med at organisere og spille i big bandet, som der gik med at læse på seminaret. Ikke at jeg forsømte seminaret, det synes jeg bestemt ikke. Men jeg har altid haft det sådan, at når jeg brænder for noget, så bruger jeg næsten al min tid på det, fortæller Benni Hauge Pedersen.

Det er her, det hele bliver bundet sammen. Big band og skolemand. Det er derfor Benni Hauge Pedersen er endt i Ringe. Han er god til at være leder, og han elsker musik. Faktisk lærte han i Big Band-tiden meget om at motivere og være leder. Han var nemlig formand i foretagendet.

- Det er nemmere inde i Odense Symfoniorkester at få folk til at møde op, fordi de får en løncheck. Her skulle de selv betale for det, og oven i købet fik de tæsk af dirigenten for at spille forkert, husker Benni Hauge Pedersen om, hvordan det var at samle et komplet frivilligt orkester.

Annonce

For store udfordringer

Udfordringerne driver Benni Hauge Pedersen. Når en udfordring er fuldført, skal han videre til den næste. Det er sådan, han går fra landmand til saxofon-spillende cand.merc. Og det er sådan han ender på Oure Friskole. Det er den ultimative udfordring for ham.

- Hvis noget var uopnåeligt, ligesom med friskolen, gjorde jeg alt, hvad jeg kunne for at gøre det alligevel, fortæller Benni Hauge Pedersen.

Det er også sådan, han ender med at arrangere koncerter med store jazzlegender som Finn Ziegler, Bobo Moreno og Niels-Henning Ørsted Pedersen. Fordi de andre i bigbandet sagde, at det ikke kunne lade sig gøre.

Men der er også en bagside ved at stræbe mod det uopnåelige. Det kaster én videre mod større udfordringer, ligeså snart opgaverne er løst. Det var bla. derfor tiden på Oure Friskole sluttede.

- Jeg skal kunne se, at det rykker. Ellers bliver det demotiverende. Hvis jeg ikke kan bidrage eller gøre noget, så giver jeg slip, lyder det fra Benni Hauge Pedersen.

Men når det rykker, rykker han med alt, hvad han har. Her føler den nye musikskoleleder allerede en samhørighed med musikskolens elever og ansatte.

- Helt grundlæggende kan jeg godt lide folk, der er passionerede. Det er også det, jeg oplever her. Det er jo folk, der har brugt fem-seks år af deres liv på at stå og spille på det samme instrument. De er voldsomt passionerede og engagerede, siger Benni Hauge Pedersen, der glæder sig til at kaste sig over de nye udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce