Annonce
Midtfyns Posten

Nytårstale: Bymæglerne gør status

Bymæglerne Tine Lorentzen og Bjarne Dyrehauge ønsker alle et godt nytår: Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Annonce

Så slap året 2018 op. Et år, der for os har været præget af travlhed - mange spændende møder med handelsstandsforeningen, arkitekter, byplanudviklere, byens borgere, samt forskellige afdelinger i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Vi hører af og til: "Hvad laver en bymægler egentlig?" Her vil vi prøve at fortælle lidt om vores virke i 2018.

Vi er sat i verden for at støtte op om og hjælpe de handelsdrivende i Ringe. Vi skal ikke have tomme butikker i byen, hvis det kan undgås! Men bymæglerne kan jo ikke starte butikker - vi kan hjælpe til, så det forhåbentlig bliver lettere at komme i gang: lejemål, indretning, tilladelser osv. Der er nok at hjælpe med! De erhvervsdrivende skal jo gerne føle, at byen og omegnen vil dem.

Vi har i 2018 været involveret i en del nye lejemål: advokaterne i Østergade, frisørsalon i Østergade, det nye apotek, Ekspert (han kunne selv), og sidst har vi fået Bellisima ind på Torvet i Kana's butik. Husk at bruge og bakke op omkring dem.

Vi har også været aktive sammen med Hanne Raunsmed (projektleder i Faaborg-Midtfyn kommune, red.) i forhold til bymidteplanen. Af projekter kan nævnes: kunstruten, kunst i passagerne, event ved kunstbænken. Især har det været godt at få involveret de unge fra gymnasiet og produktionsskolen i projektet med kunstruten - et projekt, der var så godt, at det blev vist i en udstilling på Aros. De unge kan med rette være stolte!

I flere tilfælde er Ringe kommet på landkortet. Perleplade-eventet i stationen i efterårsferien kom i "Ud at se", og senest var Danmarks største luciaoptog i flere landsdækkende medier. Vi er stolte, når historierne om byen, når udenfor bygrænserne, og glæder os over, at andre måske får øjnene op for, hvad det er, Ringe kan, der er helt særligt.

I det daglige tager Tine (Tine Lorentzen, red.) sig af kontakten til butikkerne; kurser, indretning, kundeanalyse og daglig sparring. Ligeledes lægger hun mange kræfter i arbejdet med bymidteplanen samt i projekterne i og omkring stationen, hvor vi holder til.

Bjarne (Bjarne Dyrehauge, red.) arbejder mere med opsøgende arbejde, der jo gerne skulle resultere i, at vi er på forkant med at få nye butikker til byen, så Ringe fortsat er en attraktiv handelsby at bevæge sig i. Det gør også, at flere vil flytte til området.

Man ser også på Ringe ude i landet. Vi har været til møde i Holbæk Kommune, nærmere betegnet Jyderup. Her var vi til morgenmøde med borgmesteren og 130 erhvervsfolk. Vi fik meget ros for de tiltag, vi foretager i Ringe. Dejligt, når andre giver ros og henter inspiration i det, vi arbejder med.

I 2019 vil vi begge fortsætte med det gode samarbejde, der er etableret med handelsstandsforeningen, kommunen, en del af foreningerne i Ringe, samt byens aktive borgere. Vi vil også fortsat samarbejde med udlejere, evt. med fælles annoncering om ledige lejemål.

Det er vigtigt, at vi alle sammen bakker op - "sammen er vi stærke!". Vi skal være stolte af vores by, og vi skal sørge for, at de små landsbyer udenom Ringe bruger byen som centerby - det er her, vi skal lægge vores primære handel.

Vi tror, det på sigt vil lykkes at få mange flere med til at arbejde for dette projekt til glæde for alle os, der har valgt at bo i det midtfynske område.

Godt nytår!

I starten af november satte unge fra produktionsskolen i Ringe skiltet op, der viser vej på kunstruten. Arkivfoto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce