Annonce
Midtfyns Posten

Nyt rullende madsted: Linda er kommet hjem til Ringe med sin guldkylling

Linda Tornøe lyser op i et stort smil, da hendes mor Margit på sin elscooter kommer forbi og hilser på sin datter foran hendes nye, rullende madsted i Ringe, Guldkyllingen. Foto: Hardy Hounsgaard
Ny foodtruck med takeaway-mad, Guldkyllingen, er nu i Ringe hver onsdag med Linda Tornøe bag disken. Hun er glad for at være tilbage i Ringe, som hun har en særlig tilknytning til.
Annonce

Ringe: - Jamen, der kommer min mor jo.

Linda Tornøe, der er ved at fortælle om sin debut i Ringe med sin foodtruck Guldkyllingen, lyser op i et stort smil, da en nydelig ældre dame triller hen over Faktas parkeringsplads på Stationsvej i Ringe med en skinnende rød elscooter, der er sirligt pyntet med en blomsterranke.

- Min ellert har lige været en tur i vaskehallen, siger den 73-årige kvinde, der hedder Margit Tornøe og bor i Ringe.

Hun er kommet for at hilse på sin datter, der denne onsdag den 8. juli er vendt hjem til sin tidligere hjemby Ringe. Ikke for at besøge sin gamle mor, men for at sælge gyldne grillkyllinger under navnet Guldkyllingen.

- Jeg får ikke bedre tid til at besøge min mor, selv om jeg nu er i Ringe hver onsdag. Men så må hun jo komme og besøge mig, griner 52-årige Linda Tornøe, der selv boede fire år i Ringe, inden hun flyttede til Jylland for 15 år siden.

Linda Tornøe flækker af grin sammen med sin mor, der er kommet forbi for at hilse på sin datter ved Guldkyllingen. Foto: Hardy Hounsgaard

Margit Tornøe har godkendt datterens guldkyllinger, som hun tidligere har smagt.

- Men da måtte vi til Svendborg for at hente dem. Det er godt, at de nu er kommet til Ringe, siger Margit Tornøe, der naturligvis skal have en kylling og diverse tilbehør med hjem til aftensmaden.

Annonce

Gebisvenlig coleslaw

Mor Margit har haft direkte indflydelse på menukortet.

- Min mor sagde til mig, at vi skulle snitte coleslawen i små stykker, så de gamle med gebis også kunne tygge det, fortæller Linda Tornøe.


Min mor sagde til mig, at vi skulle snitte coleslawen i små stykker, så de gamle med gebis også kunne tygge det.

Linda Tornøe, Guldkyllingen


Hver onsdag mellem klokken 16 og 19 holder Guldkyllingen på parkeringspladsen ved Fakta på Stationsvej i Ringe.

Linda Tornøe ser til kyllingerne i gasgrillen. Linda Tornøe har tidligere boet fire år i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard

Her kan man få spydstegte, gyldne BBQ-kyllinger, nuggets og hot wings med pommes frites, agurkesalat samt hjemmelavet coleslaw i forskellige menuer.

Annonce

Hjem til Fyn

Linda Tornøe er født og opvokset i Nyborg og har i 15 år boet i Jylland, inden for hun to år siden vendte tilbage til Fyn og bosatte sig i Svendborg, hvor hun åbnede en afdeling af Guldkyllingen i maj med en fast vogn ved Fakta på Nyborgvej. Den permanente vogn passes i dag af kæresten, mens hun selv er på farten med sin rullende vogn.

Hver uge kører den rundt til forskellige steder på Fyn. Tirsdag i Rudkøbing, onsdag i Ringe, torsdag i Faaborg, fredag i Odense og søndag i Nyborg.

Guldkyllingen står på Faktas parkeringsplads i Ringe hver onsdag mellem klokken 16 og 19. Foto: Hardy Hounsgaard

Guldkyllingen har lavet en aftale med Fakta om at låne strøm i de timer, den er i Ringe hver onsdag. Foreløbig gælder aftalen resten af året.

Linda Tornøe har mange års erfaring fra restaurationslivet som tjener og har også arbejdet i køkken og grillbar. Men hun er glad for at være selvstændig.

- Jeg kan godt lide at lave mad og snakke med folk, og det var svært, når man stod i køkkenet. Ringe har manglet den slags mad, vi laver. Der har kun været pizza eller china house. Vores kyllinger bliver ikke stegt i friture, men tilberedes i en gasgrill, forklarer Linda Tornøe, mens kyllingerne roterer i den varme grill.

Annonce

Godt gang i salget

Med i vognen er den 27-årige Dino Elezovic, der har en fortid som kokkeelev i Odense. Han er i gang med sin fjerde arbejdsdag på Guldkyllingen, hvor han tager imod bestillinger over den ofte bimlende telefon og hjælper til med at håndtere gasgrillen med de spydstegte kyllinger.

27-årige Dino Elezovic, der er tidligere kokkeelev, hjælper til i Guldkyllingen sammen med indehaver Linda Tornøe. Foto: Hardy Hounsgaard

Der er godt gang i salget på premieredagen. Allerede ved 15-tiden - en time inden vognen åbnede - var der taget imod bestillinger på 25 kyllinger.

- Det tegner til, at Ringe bliver den by, vi sælger bedst i. Vi har 60 kyllinger med i vognen i dag, siger Linda Tornøe, inden hun giver et menukort til et par nysgerrige forbipasserende.

Det opfordres til, at man bestiller maden på forhånd over telefonen, der vil være åben fra klokken 14. Men man kan også møde op og bestille ved vognen i åbningstiden, men så må man regne med ventetid.

Linda Tornøe nyder livet som selvstændig med Guldkyllingen. Foto: Hardy Hounsgaard
Linda Tornøe sammen med sin mor, Margit Tornøe, på parkeringspladsen ved Fakta i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Midtfyns Posten

Bliv klogere på FN's verdensmål

Midtfyns Posten

40-års jubilæum

Annonce