Annonce
Midtfyns Posten

"Oasen" indviet: - stemningen var bare fantastisk!

Oasen er blevet indviet. Fra venstre ses Karsten Hansen, Søren Ryge, Hans Stavnsager og Ib W. Jensen. Foto: Thomas Rødsgaard
Stemningen var helt oppe og ringe, da Krarups gamle, omplantede boldbane, "Oasen", blev indviet i lørdags. Det nye område skal opfordre specielt børn til at lære mere om naturen og planter.
Annonce

Krarup: Klapsalverne rungede i Krarup, da tv-manden Søren Ryge klippede den røde snor og indviede "Oasen" officielt lørdag 7. september. Hvor der før var en gammel græsplæne med nogle slidte fodboldmål, var der nu i stedet blevet plantet træer og buske, bygget sheltere og et stort madpakkehus, som nu kaldes Oasen og må benyttes af alle, der skulle have lyst.

Omkring 150 mennesker fra fire måneder til omkring de 90 år var tilmeldt indvielsen, som blev skudt i gang med taler fra borgmester Hans Stavnsager, tv-manden Søren Ryge og Ib W. Jensen, næstformand for repræsentantskabet i Hedeselskabet, som har sponsoreret store dele af det nye område.

- Søren Ryge snakkede om, at da han var barn, der blev han bare tvunget med ud i naturen for at lære om de vilde blomster, men det gør nutidens børn ikke. Derfor er det så godt med et område som Oasen, siger formanden for Krarup Friluftsråd, Karsten Hansen.

Meningen med det nye område er nemlig, at det ikke kun skal være et godt sted at gå en tur. Det skal også være med til at lære specielt børn om de planter og træer, der vokser i Oasen. Der er derfor opsat QR-koder over hele området, som man kan scanne med mobiltelefonen, så man kan læse om planterne. Til indvielsen blev QR-koderne også et hit, som børnene gik rundt og legede med, mens der blev drukket kaffe og spist kage.

I den seneste uges tid har Karup Friluftsråd arbejdet med at få de små ting på plads for at være helt klar til indvielsen, men de fleste fra lokalområdet havde allerede set Oasen før indvielsen.

- Det ville være svært at finde nogen, som ikke allerede havde set Oasen på forhånd, men folk kommer jo for hyggens skyld, og fordi de synes, at det er et godt område, siger Karsten Hansen.

Der er heller ingen tvivl om, at indvielsen var en stor succes.

- Stemningen var bare fantastisk. Folk hyggede sig og synes også, at det var nogle sjove taler, der blev holdt, siger Karsten Hansen.

Madpakkehuset blev mere end fyldt, da 150 gæster deltog til indvielsen af Oasen. Foto: Thomas Rødsgaard
Søren Ryge havde fået æren af at klippe den røde snor ved indvielsen. Foto: Thomas Rødsgaard
Ib W. Jensen holder tale for gæsterne til indvielsen. Hedeselskabet har været med til at sponsorere det nye område. Foto: Thomas Rødsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce