Annonce
Midtfyns Posten

Politikere efterlyser forslag fra borgerne: En million kroner til legeplads i Ringe - hvor skal den ligge?

Børn fra Nordagerskolen i Ringe var i november sammen med studerende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense inddraget i at udvikle fremtidens legeplads på Jernalderlegepladsen ved Ringe Sø. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Politikerne i kommunalbestyrelsen har afsat en million kroner til en ny legeplads i Ringe. Men de har endnu ikke fundet ud af, hvor den skal placeres, og de vil gerne have input fra børnefamilier og andre borgere, inden beslutningen træffes i februar.
Annonce

Ringe: Der er afsat en million kroner til en ny legeplads i Ringe. Men politikerne har endnu ikke besluttet sig for, hvor legepladsen skal være.

Der har været forslag om at udbygge Jernalderlegepladsen syd for Ringe Sø. Den sag blev behandlet af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i december, men et flertal i udvalget vendte tommelfingeren nedad for den placering.

- Vi synes i udvalget, at Jernalderlegepladsen ligger lidt for langt væk fra centrum og man kan heller ikke køre helt derhen. Så vi ønsker at få andre mulige placeringer i Ringe i spil, siger Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.


Vi vil gerne høre fra brugerne, ikke mindst børnefamilierne.

Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget


Politikerne vil gerne have input fra borgerne til, hvor legepladsen kan ligge.

- Vi vil gerne høre fra brugerne, ikke mindst børnefamilierne, siger Søren Kristensen.

Også byens børnehaver og andre institutioner bliver bedt om at komme med forslag til en ny legeplads, der skal ligge inden for bygrænsen i Ringe.

Fire mulige placeringer

Forvaltningen i Faaborg-Midtfyn Kommune undersøgte forud for mødet i Teknik- og Miljøudvalget i december fire mulige placeringer af en ny spektakulær legeplads i Ringe. Her er forvaltningens vurdering:

Idrætscenter Midtfyn:

Området skal være med til at styrke visionen for fritidslivet i og omkring ICM. De ønskede tiltag der skal understøtte idræt og foreningslivet arbejder Kultur og Fritid på for at få skabt i form af en Multipark. Dette indgår i et selvstændigt projekt.

Torvet:

Der er behov for en nytænkning af Torvet, hvor Torvets funktion og facilitet omlægges. Der er primo november 2020 blevet valgt rådgiver til udarbejdelse af idéforslag til omlæggelse af Torvet som et selvstændigt projekt, med fokus på andre funktioner end en større spektakulær legeplads.

Stationsforpladsen:

Pladsen har et fysisk begrænset areal grundet bebyggelse og vej. Pladsens primær funktion skal anvendes som fordelingsplads og lede rejsende mellem transport og by.

Jernalderpladsen:

Områdets beliggenhed samt stedets historie kan være interessant at arbejde med, da de fysiske forhold er til stede for at skabe en spektakulær legeplads. Dog vurderes, at stedets placering muligvis kan give udfordringer for, at borgere og turister kan finde vej ud i området. Det vurderes, at etablering af en ledelinje med nedslagsspots fra bymidten og ud til legepladsen vil kunne kompensere for denne udfordring.

Annonce

Nye legepladser i fire byer

Kommunalbestyrelsen har afsat en million kroner til legepladser til hver af de fire hovedbyer i kommunen: Faaborg, Ringe, Årslev/Sdr. Nærå og Nr. Lyndelse/Nr. Søby.

- Formålet er at styrke bosætningen i de fire områder, da legepladser er attraktive for børnefamilier, siger Hanne Raunsmed, projektleder og arkitekt i Faaborg-Midtfyn Kommune.

I 2019 fik Faaborg en ny legeplads, som blev placeret i Hans Rasmussens Have. Her smelter Fynbomalernes legelyst og Svanninge Bakkers kuperede terræn sammen i et enormt lege- og aktivitetsområde ud til et lille vandløb.

- Legepladsen i Faaborg er placeret i et parcelhuskvarter, som er et guldbryllupskvarter. Men det grå guld efterspørger også legepladser, da det er steder, de kan tage børnebørnene med hen, siger Hanne Raunsmed.

Børn fra Nordagerskolen i Ringe tegnede i november deres bud på fremtidens legeplads på Jernalderlegepladsen ved Ringe Sø. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard

Det var meningen, at Ringe skulle have haft sin nye legeplads i 2020, men på grund af coronaen er projektet udskudt til 2021.

- Vi afventer også, hvad der sker med Torvet i Ringe, siger Hanne Raunsmed.

Theia på to år tager en tur i rutsjebanen på den lille legeplads på Torvet i Ringe. Den legeplads er mest beregnet for de små børn. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Torvet skal moderniseres

Arkitektfirmaet Gustin har fået 200.000 kroner til at skitsere det fremtidige torv, hvor der i dag er en lille legeplads med rutsjebane og enkelte andre legeredskaber. Den er ikke tænkt som en del af den nye store legeplads.

- Den lille legeplads på Torvet er mest for de helt små, og den vil vi gerne modernisere. Pengene til at opgradere den finder vi inden for de midler, der er sat af til forskønnelsen af Torvet, siger Søren Kristensen.

Den endelige skitse til byfornyelsen i Ringe forventes at blive politisk vedtaget i midten af 2021, og selve opgraderingen forventes at kunne gå i gang til efteråret. Der er i alt afsat fem millioner til projektet, og anlægsperioden strækker sig over tre år.

Tanken er at lave et grønnere og mere imødekommende torv i Ringe, og her vil borgerne også blive inddraget.

Arkitekten Stephan Gustin gik sammen med Faaborg-Midtfyn Kommunes arkitekt Hanne Raunsmed i efteråret en tur i det centrale Ringe, hvor lys i forskellige former skal lede folk fra stationen til Torvet. Arkivfoto: Ane Johansen

- Før vi tegner, så lytter vi. Det giver kun mening at gøre det sammen med ildsjæle og de lokale i byen, sagde Stephan Gustin, indehaver af arkitektfirmaet Gustin, til avisen i november.

Annonce

Input fra borgerne

Samme arkitektfirma står også bag et projekt om bedre belysning i Ringe, og i den forbindelse efterlyste kommunen i efteråret små sætninger fra borgerne om, hvad der kendetegner Ringe, og efter omtale i avisen kom der mange input.

- Vi fik mange bud fra folk, da I på avisen skrev om det. Flere har også ytret ønske om en mobil scene på Torvet, oplyser Hanne Raunsmed.

I Ringe er der en kunstrute, hvor man på en rute gennem byen kan opleve kunst i det offentlige rum. På samme måde kan nye legepladser koble leg og bevægelse sammen.

- Man kunne forestille sig en legerute gennem Ringe, hvor man samtidig kunne opleve byen, fortæller Hanne Raunsmed.

På Teknik- og Miljøudvalgets møde i februar vil politikerne tage stilling til placeringen af den nye legeplads i Ringe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Se videoen: Her er, hvad de allerførste kunder gik efter - Lille Viggo skulle have nye sko

Midtfyns Posten

Se video og alle billederne: Velkommen tilbage! - Butiksdrivende blev overrasket med påskeliljer

Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Boost din by: Brugsen hjælper butikkerne i Ringe med stort beløb

Midtfyns Posten

Vind præmier for 30.000 kroner: Avis og butikker går sammen om at booste byen

Annonce