Annonce
Midtfyns Posten

Sæsonklar: Egeskov er klar til storslået åbningsweekend med MC Træf og Slotsløb

Herringe-Rudme Løbeklub holder for 9. gang Egeskov Slotsløb, der er med til at markere sæsonåbningen af Egeskov Slot. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lørdag den 27. april åbner Egeskov efter en lang vinter. Traditionen tro giver åbningsdagen genlyd over hele landet, når cirka 5.000 motorcykler sætter kurs mod Egeskov MC Træf. De mange gæster kan glæde sig til flere nyheder.
Annonce

Egeskov: Sidste år besøgte mere end 5.500 gæster Egeskov på motorcykel til det årlige MC Træf, som i år finder sted lørdag den 27. april klokken 10-17 i anledning af åbningen af Egeskov Slot. Alle, som ankommer på en motorcykel, får fri adgang via den særlige indkørsel og parkerer samlet på den store eventplæne.

- Det er et vildt syn, når de mange maskiner er samlet på ét sted og gæster fra hele landet kigger forbi denne dag, skriver Egeskov Slot i en pressemeddelelse.

Søndag den 28. april klokken 10 arrangerer Herringe-Rudme Løbeklub det årlige Egeskov Slotsløb, som starter og slutter i haven og sender deltagerne ud over stok og sten i det smukke landsskab omkring slottet. Der kan løbes både korte distancer fra 3,5 kilometer og til en halv-marathon. Overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til gode formål i lokalområdet. Der deltager cirka 1.000 løbere til slotsløbet.

- Det er mere end bare et løb, da alle med et startnummer får fri adgang, så man kan blive på Egeskov hele dagen og hygge med sine løbemakkere, står der i pressemeddelelsen.

Sidste år besøgte mere end 5.500 gæster Egeskov på motorcykel til det årlige MC Træf, som i år finder sted lørdag den 27. april klokken 10-17. PR-foto
Annonce

Haven er strammet op

At Egeskovs have er en have i verdensklasse, ved de fleste sikkert godt. Men den er også i konstant forvandling. Slotsgartner Peter Bonde Poulsen har skabertrang og har de sidste år kunne præsentere flere nye større haverum. I år vil disse være vokset til, så de helt kommer til deres ret; den nye staudehave, Dahlia haven og Fushiahaven.

I løbet af vinteren har gartnerne kælet for havens detaljer. De har arbejdet med at stramme havens linjer op og har sat kilometervis af kantbånd, som giver haven et mere stramt udtryk. Projektet har taget nogle år og er nu færdigt og er ”prikken over i'et” i haveoplevelsen.

Vandhaven har gennemgået en omfattende restaurering for at kunne modstå den kraftige gennemstrømning af vand fra voldgraven, som skal passere videre ud i å-systemet. Der er sat nye bredsider i kampesten og en ny beplantning, som skal give den skyggefulde stemning i det eventyrlige haverum.

Annonce

Nye hoppepuder

På Egeskovs legeplads er der kommet to nye hoppepuder, hvoraf den store er landets 8. største. Der er også en lille hoppepude til de mindre børn, så der kan leges på flere niveauer.

Et andet nyt element er en svævebane, som sender de legesyge ud på en cirka 80 meter lang flyvetur gennem Legeskoven.

- Om Egeskovs legeplads er ved at være Danmarks største, er uvist - men det er helt sikkert både den flotteste og fedeste legeplads, vil mange store og små gæster påstå. Og de kan roligt glæde sig til at indvie årets nyheder, står der i pressemeddelelsen.

Lørdag den 27. april åbner Egeskov efter en lang vinter. PR-foto
Annonce

Stor samling med sportsvogne

I Veteranmuseet vises en større samling af klassiske biler, fly og motorcykler. I år præsenteres en stor samling af sportsvogne fra cirka 1910 til 1980'erne.

Gæsterne kan også komme helt tæt på politiets motorcykler i en miniudstilling, med maskiner og udstyr udlånt af Politi Museet/Rigspolitiet.

Året igennem vil der være flere populære arrangementer på Egeskov - alt fra sankthansaften til sommerens open by night samt halloween, julemarked og luminis.

Egeskov er åbent dagligt i perioden 27. april til 20. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked i Dømmestrup

Midtfyns Posten

Spion-thriller i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Spil petanque på Midtfyn

Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Annonce