Annonce
Midtfyns Posten

Selvlært fotograf vinder fotokonkurrence: - Det betyder rigtig meget for mig, at andre ser mine billeder

Johnny Vejen Kristensens billede fik allerflest stemmer, da vinderen af Ringe Biblioteks fotokonkurrence "Mit hemmelige Midtfyn" skulle kåres. Foto: Nanna Lørup Buch
Pædagogmedhjælperen Johnny Vejen Kristensen har vundet Ringe Biblioteks fotokonkurrence "Mit Hemmelig Midtfyn". - Det er rart, at folk synes, at det man går og laver er godt, siger vinderen, der er selvlært fotograf.
Annonce

Ringe: 45-årige Johnny Vejen Kristensen fra Ringe har arbejdet som pædagogmedhjælper i Kværndrup på Tre Ege Skolen de sidste ni år - men han har også en anden passion, han nu er blevet hædret for. Han har nemlig vundet Ringe Biblioteks fotokonkurrence "Mit Hemmelige Midtfyn".

- Det er jeg super glad for. Det var nogle gode billeder, der var sendt ind, så det er jo altid rart, at folk synes, at det man går og laver er godt. Der er jo stor forskel på, om ens familie, synes man er god, eller om det er andre folk, der også synes, det er godt. Det er sjældent, man hører, man har taget et dårligt billede, når det er far, mor eller ens kæreste, der kommenterer - så får man altid lidt mere positiv kritik, end hvis man har vist sit billede på nettet, siger han og tilføjer:

- Det betyder rigtig meget for mig, at andre ser mine billede. Det er altid rart at høre kommentarer fra andre - hvad enten det er positivt eller negativt, så man kan lære af det. Det betyder rigtig meget.

Vinderbilledet er taget ved Sallinge Å i udkanten af Ringe på naturstien mellem Ringe og Korinth, oplyser Johnny Vejen Kristensen.

- Der er en opsat bænk ved åen, så man kan sidde og nyde vandets rislen og fuglens kvidren. Det er en lille oasen nær centrum, siger han.

Det betyder rigtig meget for mig, at andre ser mine billede. Det er altid rart at høre kommentarer fra andre - hvad enten det er positivt eller negativt, så man kan lære af det. Det betyder rigtig meget.

Johnny Vejen Kristensen

Annonce

Mod på mere

Johnny Vejen Kristensen er selvlært fotograf.

- Det er kommet lidt af sig selv. For 10 år siden købte jeg et digitalt spejlreflekskamera, og så har det bare taget lidt om sig med det, og er blevet en ret stor hobby for mig ved siden af mit arbejde, siger han.

Man kan allerede se nogle af de billeder, Johnny Vejen Kristensen har lavet på hjemmesiden jvkfoto.dk, men nu har fotokonkurrencen givet ham endnu mere blod på tanden til at komme lidt mere ud med sine billeder.

- Det er det rigtige skridt på vejen - det giver mod på mere, at folk godt kan lide det, jeg laver. Det er sjovt og spændende at kunne vise andre, hvad jeg har lavet. Jeg vil gerne udstille noget mere og komme lidt mere ud af boksen med mine billeder, siger han.

Annonce

Magisk med gode perspektiver

Det er Ringe Bibliotek, der står bag fotokonkurrencen "Mit hemmelige Midtfyn".

Den 23. marts kunne man stemme på sit favoritbillede blandt 10 nominerede fotografier på biblioteket i forbindelse med aktivitetsdagen "Hjerterum på Midtfyn".

Der var 80 afgivne stemmer og vinderbilledet ”Sallinge å - Naturstien mellem Ringe og Korinth” af Johnny Vejen Kristensen fik 19 stemmer. På andenpladsen fulgte billedet ”Kunstbænken ved Ringe Sø” af Claus Fink Isaksen med 16 stemmer, og på tredjepladsen kom ”Mit barnebarn ved Mågesøen i Kværndrup” af Anna Sigurdardottir med 9 stemmer.

Der var stor begejstring over vinderbilledet, oplyser Ester Kyed Lundager Bjærge fra Ringe Bibliotek:

- Flere fremhævede vinderbilledets perspektiver og gode linjer. Flere omtalte det som ”magisk” og ”eventyrligt”, siger hun.

Man kan nyde de ti billeder i fotokonkurrencen på biblioteket indtil ugen op til påske.

45-årige Johnny Vejen Kristensen fra Ringe har arbejdet som pædagogmedhjælper i Kværndrup på Tre Ege Skolen de sidste ni år. For ti år siden købte han sit første spejlreflekskamera, og nu er det er stor passion for ham at fotografere - allerhelst i naturen. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce