Annonce
Midtfyns Posten

Stort galleri: 433 kvinder satte sig i sadlen til den ottende udgave af Hjerterdametouren

433 kvinder deltog i Hjerterdametouren 2019. Det var en del færre end håbet og end sidste år, men humøret var højt og Hjerteforeningen fik overrakt en check på 50.000 kroner til forskning i kvinders hjertekarsygdomme. Foto: René Johansen.
433 kvinder satte sig lørdag i sadlen til Hjerterdametouren 2019, og selv om det var væsentlig færre end året før, så var formanden for cykelløbet tilfreds med opbakningen.
Annonce

Ringe: Siden den første udgave af Hjerterdametouren blev kørt i 2012, har pilen år efter år peget op - i hvert fald når det gælder antallet af deltagere.

Det var dog ikke tilfældet, da den ottende udgave af løbet blev skudt i gang lørdag klokken 10. Her havde 433 kvinder fået et startnummer, og det er faktisk væsentlig lavere end sidste år, hvor mere end 600 cyklede med.

- Vi hører, at andre cykelløb også har en nedgang, så det kan være en generel trend, siger formanden for Hjerterdametouren, Conny Wahl.

Tidligere på året meldte cykelløbet ud, at man håbede på at nå 700 deltagere.

- Men jeg synes ikke, at vi skal kalde 433 deltagere for en fiasko. Der er stor opbakning til løbet, og vi har deltagere fra Sønderjylland og Sjælland, som kommer hvert år, og dem der er her, skal vi lave en god dag for, siger Conny Wahl, som inden de første ryttere blev sendt af sted kunne overrække en check til Hjerteforeningen på 50.000 kroner.

Som flere af deltagerne bad avisen også cykelløbets formand om at sætte et par ord på løbet.

- Det er glæde, fællesskab og en god sag, lyder det fra hende.

Hjerterdametouren har de sidste otte år doneret godt 420.000 kroner til Hjerteforeningen og forskning i kvinders hjertekarsygdommen.

Indsamlingen fortsætter cykelløbet næste år, når den niende udgave af løbet afvikles. Det bliver lørdag den 15. august.

Anne Kaltoft, administrerende direktør i Hjerteforeningen, modtog årets donation, inden de første ryttere blev sendt af sted. Det var formanden for cykelløbet, Conny Wahl, der overrakte beløbet. Anne Kaltoft cyklede i øvrigt selv med i år. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce