Annonce
Midtfyns Posten

Tre forestillinger om dagen i Ringe Bio i vinterferien

”Ellevilde Ella” er en familiefilm for de mindre børn. PR-foto
I vinterferiens uge 7 byder Ringe Bio på hele tre filmforevisninger om dagen, så både børn og voksne kan få deres filmlyst styret.
Annonce

Ringe: Der vises tre film om dagen i Ringe Bio i denne uge, hvor skolerne har vinterferie.

Kl. 13 alle dage til og med fredag 14. februar vises ”Ellevilde Ella”, en familiefilm for de mindre børn. Det er en animationsfilm, som fortæller om den livsglade Ella, der bor med sin far i Soltoppen Højhusene.

Den bedste ven blandt Ellas mange venner er Mikkel, men en dag flytter en ny dreng ind i Soltoppen, og så ændres alting. Ellas venskab med Mikkel trues, og hun må tage på eventyr for at redde det. Animationsfilmen er lavet af nordmændene Tom Petter Hansen og Trond Morten K. Venaasen ud fra tegneserien Ellevilde Ella.

"Drømmebyggerne", en animationsfilm for de lidt større børn, vises kl. 15 til og med søndag 16. februar. Familiefilmen sætter spot på forholdet mellem sammenbragte søskende.

Den 12-årige Minna har svært ved at acceptere den nye bonussøster, Jenny, der flytter ind, og nu vil hun af med hende! Og da Drømmebyggerne en nat tilbyder hende hjælp, slår hun til. Hun kan ændre Jenny ved at ændre hendes drømme. Men dette får store konsekvenser, og Minna må redde Jenny i drømmeverdenen for at redde sin familie i den virkelige verden.

Sam Mendes’ film "1917" skildrer en specifik dag under Første Verdenskrig. PR-foto
Annonce

Komedie og krigsfilm

Den charmerende komedie "Jo Jo Rabbit" kan ses til og med onsdag 12. februar. Filmen vandt publikumsprisen ved Toronto International Film Festival 2019 og fortæller med humor og satire historien om en ensom 10-årig dreng, medlem af Hitlerjugend.

Da han opdager, at hans mor har gemt en ung jødisk pige på loftet, må han ty til sin usynlige, idiotiske ven Adolf Hitler for at få tilværelsen til at hænge sammen. Filmen har en uforfærdet tilgang til Hitlers Nazi-Tyskland og belyser med al sin gale humor det livsfjendske og absurde i alle former for had og blind fanatisk nationalisme.

Sam Mendes’ film "1917" skildrer en specifik dag under Første Verdenskrig. Første Verdenskrig er beskrevet før i bøger og på film, men denne film er anderledes. Krigserfaringerne ses helt konsekvent ud fra to unge britiske soldaters synsvinkel, og det i ekstrem grad, idet filmen er taget i ganske få lange sekvenser, hvor kameraet næsten uden klip følger de to unge på deres færd gennem skyttegravene, pigtråd og eksplosioner.

De to unge mænd bliver sendt ud på en umulig opgave, da de sendes langt ind i fjendens territorium for at advare deres egne mænd om et nært forestående baghold. Hvis det lykkes, kan de redde 1600 mænds liv. Filmens billedside indeholder både voldsom handling og rolige naturscenerier, og sammen med det konsekvente valg af synsvinkel bringer dette krigserfaringerne helt ind på livet af tilskueren.

Filmen vises fra torsdag 13. til onsdag 19. februar kl. 19.30. Torsdag 13. februar er caféen åben efter filmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce