Annonce
Midtfyns Posten

Trods bekymrings-fodnote: Politikere giver penge til to nye, midtfynske skulpturer

I Søllinge skal en skulptur af en salmebog sættes op, mens der i Ryslinge Skulpturpark tilføjes en "port". Illustrationer: Faaborg-Midtfyn Kommune

Midtfyn: Både Søllinge og Ryslinge kan formentlig inden længe nyde synet af ny kunst. Kommunalbestyrelsen sendte tirsdag aften samlet set 75.000 kroner afsted til to nye skulpturer - dog ikke uden en fodnote med en bekymring fra forvaltningen.

Det er Foreningen til Søllinges Forskønnelse og fonden Ryslinge Skulpturpark, som modtager pengene - og det er i den sammenhæng, at forvaltningen løfter en lille pegefinger.

Embedsmændene påpeger nemlig udfordringen i, "at offentlige midler anvendes til erhvervelse af kunstværker, hvor ejerforholdet er hos en forening til trods for, at det opstilles på offentligt areal," som det lyder i sagsfremstillingen.

Annonce

Lokalt engagement

Politikerne valgte dog at anerkende det lokale engagement og udbetale pengene, som kommer fra den såkaldte jordsalgspulje.

- Disse to sager kommer, fordi der er lokale ildsjæle, som brænder for kultur, begrundede formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (DF), beslutningen.

Hun påpegede, at størstedelen af skulpturernes finansiering kommer fra anden fundraising, og at der nu skal laves nogle retningslinjer for, hvad den ene procent af jordsalgspuljen, som er øremærket kunst, fremover kan bruges på.

Den ene skulptur skal sættes op mellem Søllinge Kirke og den gamle skole, hvor den skal erstatte en 20 år gamle træskulptur, der har set bedre dage. Den nye skulptur af billedhugger Sys Svindinge forestiller den første danske salmebog og er på den bredeste led 1,3 meter. Skulpturen, der i øjeblikket står udstillet i Egeskov Skulpturpark, har en værdi på 200.000 kroner, og Faaborg-Midtfyn spytter 30.000 kroner i projektet.

Den anden skulptur bliver det nyeste værk i Ryslinge Skulpturpark. Det er kunstneren Peter Bonnén, der står bag en 145.000 kroner dyr jern-skulptur, der har navnet "porte". Faaborg-Midtfyn Kommune giver 45.000 kroner til dette værk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Syng dig glad i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Se video og alle billederne: Velkommen tilbage! - Butiksdrivende blev overrasket med påskeliljer

Midtfyns Posten

Boost din by: Brugsen hjælper butikkerne i Ringe med stort beløb

Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce