Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Nervepirrende dansk politi-thriller

”Shorta” er en actionfyldt film om to politibetjentes arbejde i ghettoen. Foto fra filmen
Ringe Bio viser en actionfyldt dansk film om to politibetjente, der bliver fanget i voldelige optøjer i den fiktive ghetto Svalegården.
Annonce

Ringe: Ringe Bio har i filmen ”Shorta” en nervepirrende, dansk politi-thriller på programmet fra torsdag d. 12. november til onsdag d. 18. november.

”Shorta” er arabisk slang for politi og titlen på Frederik Louis Hviids og Anders Ølholms actionfyldte debutfilm om to politibetjente, der bliver fanget i voldelige optøjer i den fiktive ghetto Svalegården. Den ældste betjent Mike (Jacob Hauberg Lohman) fremstår brovtende og racistisk, og den nyuddannede betjent Jens (Simon Sears) er sendt med ham på patrulje for at lægge en dæmper på hans temperament.

Årsag til vreden og hævntørsten er den, at en ung mand med indvandrerbaggrund fra boligområdet er død i politiets varetægt, og i den tilspidsede situation er de to betjentes liv i fare. Ydermere har de med sig den unge teenager Amos (Tarek Zayat), som de kort forinden har arresteret som følge af især Mikes behov for at vise, hvem der bestemmer.

De to må slås for at komme ud og bliver undervejs afhængige af Amos og hans viden om området. I det spil lærer de på hård og brutal vis meget om sig selv og hinandens moral og verdensbillede, ligesom publikum gør.

Annonce

Anmelderrost film

Den anmelderroste film er ikke alene en hæsblæsende og markant genrefilm; den udfordrer også vores viden og holdning til såvel politiets arbejde som til den racisme, der bevidst eller ubevidst er til stede også i dansk sammenhæng.

Filmen blev udtaget til filmfestivalen International Film Critics’ Week i Venedig i september og er desuden med i kapløbet om en dansk indstilling til oscarnominering.

Fra torsdag d. 19. november vises Agnieszka Hollands stærke film ”Den sorte Jord” om den unge walisiske reporter Gareth Jones’ afsløring af et brutalt russisk folkemord i Ukraine i 1933. Filmen er en del af Filmportens program.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Midtfyns Posten

Julekoncert i Sdr. Nærå Kirke

Midtfyns Posten

Julevandring rundt i Ringe

Midtfyns Posten

10.000 julelys i Sdr. Nærå

Annonce