Annonce
Midtsyd

Action: Elever fra STUK stod foran og bag kameraet

Elever fra 10. klasse på STUK har været en uge i Hvidovre og producere kortfilmen "Hvor fuck er Nadja", som de har arbejdet på siden skolestart. Foto: Laura Nielsen/Nicolai Friis Schmidt.
Elever fra 10. klasse på STUK har lavet deres helt egen kortfilm. I sidste uge var de på filmlejr på Station Next, hvor filmen blev indspillet og klippet på et rigtig filmset.

TOFTLUND/HVIDOVRE: Kamera, mikrofoner og boomstang. Der var ikke sparet på det filmtekniske udstyr, da 22 elever fra 10. klasse på STUK i sidste uge prøvede kræfter med at lave deres helt egen film, da de var på filmlejrskole på Station Next i Hvidovre.

Eleverne har været med i alle processer fra manuskriptskrivning til indspilning og den sidste redigering. Det hele er endt ud i filmen "Hvor fuck er Nadja".

- Det er en kortfilm og en thriller. Den handler om fire unge mennesker, der også går i skole sammen. To af dem er Nadja og Jonas, som er kærester, hvor Jonas er en voldelig kæreste. Han ender med at slå hende ihjel ude i skoven ved en sø, siger Nicolai Friis Schmidt, der har ageret pr-maneger på filmen.

Annonce

Alle elever har nemlig fået deres egen funktion eller rolle på filmen, så det er kommet så tæt på virkelighedens verden som muligt. Derfor er der både blevet udvalgt instruktør, skuespillere, statister, klippere, og hvad der ellers hører sig til på et filmset.

Og det har været nogle hårde og travle dage for eleverne, der nogle gange er blevet ved indtil klokken 01.00 om natten.

- Vi har haft et stramt program, for vi skulle jo have en film færdig til fredag klokken 15, hvor der var premiere, siger Nicolai Friis Schmidt.

Station Next

Station Next er støttet af Kulturministeriet og giver hvert år mere en 10.000 elever mulighed for at producere film i realistiske produktionsomgivelser.

En del scener er skudt udendørs. Heldigvis viste efterårsvejret sig fra dets mildere side, så scenerne nemt kunne komme i kassen. Foto: Laura Nielsen/Nicolai Friis Schmidt.

Begyndte i klasselokalet

Eleverne fra STUK har haft fire dage til at optage og klippe filmen, men arbejdet har været i gang endnu længere. For det begyndte faktisk i klasselokalerne på skolen i Toftlund.

- Vi begyndte i starten af skoleåret, hvor vi har haft mediefag to gange om ugen. Her så vi nogle film og blev klogere på, hvordan sådan en blev lavet. Så var der tre, der begyndte at lave manuskriptet til filmen her, og så gik hele klassen sammen for at rette det til, siger Nicolai Friis Schmidt.

Eleverne fik løbende sparring med folkene fra Station Next, der også har assisteret og guidet eleverne, mens de har været i studiet i Hvidovre. Det har dog hele vejen igennem været eleverne selv, der har haft fingrene nede i projektet.

- Det er noget, vi alle er gået ind i med liv og sjæl. Man er selvfølgelig blevet lidt træt, fordi man bare har knoklet på, men vi har alle haft nogle gode dage, siger Nicolai Friis Schmidt.

Det er noget, vi alle er gået ind i med liv og sjæl. Man er selvfølgelig blevet lidt træt, fordi man bare har knoklet på, men vi har alle haft nogle gode dage.

Nicolai Friis Schmidt. elev STUK og pr-manager på filmen.
Filmen er en thriller på cirka 10 minutter, der har fået titlen "Hvor fuck er Nadja". Foto: Laura Nielsen/Nicolai Friis Schmidt.
Annonce

Lejer biograf

Selvom ugen bød på nogle lange dage, så har det været en god oplevelse, der også har givet ny læring om, hvordan det er at være med til at skabe en film fra bunden.

- Det har været rigtig sjovt, man har fået en masse erfaring med at lave film. Nu ved man, hvordan det er, og hvor lang tid det tager. Vores film er jo en kortfilm på omkring 10 minutter, og det har vi jo brugt flere dage på bare at filme og få i kassen, siger Nicolai Friis Schmidt.

Der var premiere på filmen i fredags i Hvidovre, men efter planen får resten af eleverne på STUK også mulighed for at se, hvad deres kammerater har brugt så meget tid på.

- Vi har snakket om at leje os ind i Toftlund biograf, så vi kan vise den til de andre klasser på skolen, Nicolai Friis Schmidt.

Eleverne har alle haft deres egen funktion på filmen fra lydmand til instruktør eller klipper. Foto: Laura Nielsen/Nicolai Friis Schmidt.
Annonce
Annonce
Midtsyd

Julegalla-koncert på Harmonien

Annonce
Annonce
Midtsyd

Luciaoptog og julemandsvækning: Plan b blev taget i brug i Bevtoft

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Tid til fordybelse: Sønderjysk årbog er på gaden med fisk, sang og krig

Midtsyd

Helga og Nis Peter fejrer 65 års kærlighed

Ugeavisen Haderslev

Juletoget kører igen

Midtsyd

Vojens Bordtennisklub: Genvalg til formand og gode resultater på banen

Midtsyd

Otte butikker i Vojens inviterer til julefrokost

Midtsyd

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Midtsyd

Gram: Julemand blev vækket for fuld musik

Midtsyd

Teenagere hygger om de ældre på plejehjem - fritidsjobberen Emma er én af dem

Midtsyd

Julehyggen - og julemanden - er kommet til Vojens

Midtsyd

Anders og Jimmi fra Vojens er i julehumør - samler penge ind til julemærkehjemmet

Midtsyd

Julehjælp i Syd- og Sønderjylland slår alle rekorder

Midtsyd

Skrydstrup Kirke er med i online julekalender

Midtsyd

Kviktest i Vojens fra tirsdag

Midtsyd

Nye boliger på vej til Toftlund

Ugeavisen Haderslev

Nolde-bog præsenteres i Vojens

Midtsyd

Fodboldparret Tine og Tobias fra Bevtoft - og flere andre - blev hædret med ildsjælepris

Midtsyd

Lis står bag lokal bog om krigens meningsløshed

Midtsyd

Billedtæpper udstilles på Toftlund Bibliotek

Midtsyd

Tina blev coronafyret - og tog hul på drømmeuddannelsen

Midtsyd

Centerledernes før-juleønske: Flere testmuligheder til Gram - tak

Midtsyd

Så er flyttekasserne pakket ud: El-Salg Gram åbnede døren på valgdagen

Annonce