Annonce
Midtsyd

En anderledes flyvetur: Kreativiteten fik frit spil i Vojens

Freya (til venstre) og Mille var nogle af de børn og unge, der udfoldede sig med saks, papir og klisterbånd i Vojens som led i billedkunstneren Iben Ammentorp Bentzens kunstworkshop. Foto: Thomas Holl
Der var gang i saks, papir og bøger, da billedkunstneren Iben Ammentorp Bentzen forleden lagde vejen forbi Rådhuscentret i Vojens med sit seneste kunstprojekt, "Fold & Flyv - verdens eneste forhindringsbane til papirfly.
Annonce

Gram: Kreativiteten var sat i højsædet i Rådhuscentret i Vojens forleden.

Her havde ”papirflykaptajn” Iben Ammentorp Bentzen og Kunsthal 6100 inviteret alle børn og deres forældre og bedsteforældre til at komme og folde specialdesignede papirfly og piloter af genbrugspapir og bygge små affyringsramper af gamle bøger.

Det skete under overskriften ”Fold & Flyv - verdens eneste forhindringsbane til papirfly”, som er den københavnske billedkunstner Iben Ammentorp Bentzens seneste kunstprojekt. Det kredser om emner som forgængelighed, bæredygtighed, frugtbarhed, forhindringer og samvær.

De to piger havde deres bedsteforældre, Marianne og Svend Sejstrup, med i Vojens, og de havde en hyggelig stund hos Iben Ammentorp Bentzen. Foto: Thomas Holl

Efter fremstillingen af papirflyvere og ramper kunne man forcere verdens eneste forhindringsbane til papirfly og efterfølgende modtage et pilotdiplom. Det gjaldt om at placere papirflyverne i affyringsramperne og så skyde dem gennem huller, der var lavet af cykelhjul, -dæk og slanger, indtil man havde været banen igennem.

- Det kræver selvfølgelig indimellem flere forsøg, når man skal ramme, men indtil videre er alle kommet gennem banen - nogle endda flere gange, lød det fra Iben Ammentorp Bentzen.

Hun laver til dagligt kulturarrangementer og innovationsworkshops for børn, unge og voksne, og hun sørgede for at guide og inspirere deltagerne med foldetips og kastetricks, når de skulle gennemføre banen.


Det kræver selvfølgelig indimellem flere forsøg, når man skal ramme, men indtil videre er alle kommet gennem banen - nogle endda flere gange.

Iben Ammentorp Bentzen, billedkunstner


Annonce

Kreative piger

Hun havde blandt andet besøg af Marianne og Svend Sejstrup fra Hammelev og deres to børnebørn, Cille på 12 år og Freya på 15, som bor i Starup.

- Vi har sovet i shelter i Åbøl i nat og ville lige ind til Vojens og have en pizza. Og så så vi, at der var mulighed for at være lidt kreative her, sagde Svend Sejstrup.

Det krævede præcision, da forhindringsbanen skulle forceres. Foto: Thomas Holl

Mille og Freya greb hurtigt saks, papir og klisterbånd og begyndte at lave deres egne papirfly.

- Vi kan godt lide at være kreative. Hvert år til jul laver vi vores egne julegaver, for eksempel billeder, som vi laver af forskellige materialer, og puder, lød det fra de to piger, som fik overrakt deres pilotdiplomer, da de havde været igennem forhindringsbanen.

Iben Ammentorp Bentzen var i Vojens mandag og tirsdag. Torsdag kan man møde hende ved Gram Slot. Alle er velkomne til at kigge forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Eks-borgmester fortæller om stofmisbrug

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Midtsyd

Klumme: Det sidste tabu

Annonce