Annonce
Midtsyd

Forfatter signerer genforeningsbog i Toftlund

Forfatteren Pernille Juhl udgiver den 10. februar en bog om ildsjælen H.P. Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920. I den forbindelse kommer hun til Toftlund. PR-foto
Forfatteren Pernille Juhl udgiver den 10. februar en bog om ildsjælen H.P. Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920.
Annonce

Toftlund: I år er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark efter at have været adskilt fra kongeriget i 56 år.

Mange år, før genforeningen blev en realitet, blev der arbejdet fra forskellige sider på at få Sønderjylland tilbage til Danmark. En af de store frontfigurer var H.P. Hanssen. Allerede i sin ungdom i midten af 1880’erne indledte han en ihærdig kamp for nordslesvigernes rettigheder, og han opnåede mange resultater, som havde indflydelse på nordslesvigernes liv.

Selv om det er mere end 70 år siden, at H.P. Hanssen døde, er han stadig relevant, mener forfatteren Pernille Juhl, der har skrevet romanen ”Genforening” om ham. Den udkommer mandag den 10. februar.

- Det var enestående, at han tilsidesatte sine egne behov for at kæmpe for nordslesvigerne. Han bragte store ofre for at hjælpe andre – ikke mindst blev han jo sat i fængsel flere gange, blandt andet fordi han udtalte sig kritisk om myndighederne og kæmpede for nordslesvigernes rettigheder, siger Pernille Juhl.

Hun besøger om eftermiddagen på udgivelsesdagen Toftlund Boghandel, hvor hun vil signere sin bog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce