Annonce
Midtsyd

Gram Efterskole lukker - corona gjorde udslaget

Gram Efterskole lukker til sommer. Arkiv: Jacob Schultz
Til sommer lukker Gram Efterskole. Bestræbelser på at få en ny start med flere elever er ikke længere realistiske, slår bestyrelsen fast.
Annonce

Gram: Gram Efterskole var ved at skifte navn og profil til det kommende skoleår 2020/2021 for at få en ny start. Med det kommer desværre ikke til at ske, oplyser formand for skolebestyrelsen, Werner Sternberg. Coronavirusset har taget det sidste håb ud af bestræbelserne på at få en ny start på et sundt økonomisk grundlag.

Bestyrelsen vil indstille til skolekredsen at lukke skolen til sommer.

- Skolens store kampagne på Radio Globus og i aviserne med at finde elever til vores nye koncept er desværre gået under i den store anden dagsorden i samfundet, nemlig corona-epidemien. Der har været for få henvendelser og derfor vil det være uansvarligt, at starte det nye skoleår, velvidende at vi ikke ville være sikre på, at kunne gennemføre skoleåret, oplyser Werner Sternberg. Bestyrelsen lægger op til, at involverede parter på Gram Efterskole så vidt muligt ikke kommer i klemme ved lukningen. - Vi har valgt, at gøre det indeværende skoleår færdig på bedste vis. Der er penge til at alle får deres prøver og afslutning - hvad corona-krisen kommer til at betyde ved vi selvfølgelig ikke.

Der er ingen grund til at tage unødvendige risici og kæmpe videre, når det ser ud, som det gør, slår formanden fast. - Vi har valgt ikke at satse på, at det nok skal gå og at vi vil ”prøve” at få et nyt skoleår. Vi vil sikkert kunne starte et nyt skoleår, men ikke gennemføre det. Så vil en række elever, forældre og hele personalegruppen være efterladt i et tomrum. Det ville vi ikke kunne være bekendt, siger han. Derfor indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at lukke skolen efter indeværende skoleår, dvs. med udgangen af juli 2020. - Vi er meget kede af det på både personalets og Gram bys vegne men efter 22 år Gram Efterskole er der desværre slut til sommer. Vi kan kun sige tak til alle samarbejdspartnere og især medborgerne i Gram. Bestyrelsen rådfører sig med og arbejder sammen med Efterskoleforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce