Annonce
Midtsyd

Gram: Pins’ i Haverne gav 70.000 kroner til foreningerne

Bandet SoupSteak&Ice gav i omegnen af 25 koncerter i forbindelse med Pins' i Haverne. Det foregik på en ladvogn, der fragtede orkestret rundt i byen. Foto: Ludvig Dittmann
Borgerne i Gram bakkede godt om årets Pins’ i Haverne den sidste dag i maj. Det kommer nu byens foreninger økonomisk til gode.
Annonce

Gram: Det kan godt betale sig at tænke alternativt.

Det kan folkene bag byfesten i Gram, Pins’Mærken, konstatere. Da det stod klart, at årets arrangement pinsedag på grund af corona-epidemien ikke kunne gennemføres som vanligt, valgte man at flytte festlighederne hjem i de private haver i Gram i stedet for at feste på Lundekobbel, som man plejer.

Nu kan arrangementet så småt gøres op. Ikke alene blev der festet i stor stil rundt i haverne i Gram – der bliver også i år gode penge til de lokale foreninger, som traditionelt får glæde af overskuddet fra Pins’Mærken.

- Jeg vil tro, at vi ender på et overskud på omkring 70.000 kroner. Det er helt vildt. For tre uger siden skrev jeg rundt for at se, om jeg kunne få en underskudsgaranti, lyder det fra Johannes Gjesing, sognepræst i Gram og formand for Pins’Mærken.

- ved Pins' i Haverne viste grammerne, at de stadig har et menneskeligt overskud til at passe på deres by og dens butikker og foreninger, og at de kan stable en fest på benene, siger Johannes Gjesing, der er formand for Pins'Mærken. Arkivfoto: Thomas Holl
Annonce

25 koncerter

Et af de mere utraditionelle indslag under Pins’ i Haverne var musikken. Da pinsegudstjenesten i Gram Kirke var slut, gjorde organist Lasse Sørensen resten af partybandet SoupSteak&Ice selskab. Gruppen var hyret til at blive transporteret fra havefest til havefest på en rullende scene.

- Vi gav vel 25 koncerter rundt i byen, så vi er med garanti det orkester, der har spillet flest koncerter i foråret. Vi spillede cirka 50 numre, men det hårdeste var nu hverken solen eller de mange sange, men at jeg 25 gange skulle op og ned fra den ladvogn, smiler Lasse Sørensen.

Annonce

Pins'Mælk ved døren

Man kunne også bestille en transportabel boksebold. Den stærkeste mand i byen viste sig at være Carsten Bladt, mens Anne Sølbek-Severin vandt hos kvinderne.

Der var desuden bygget en rullende fadølsvogn, og man kunne få leveret den aflyste Pins’Mærkens hofdrik, Pins’Mælk, ved døren.

- Der blev vel bragt omkring 90 liter ud til havefesterne, så der var travlt i præstens garage, der fungerede som bryghus, siger brygmester Majbritt Christensen.

I løbet af dagen guidede Anna-Margrethe Gad folk gennem festen via en tv-kanal på Facebook. Der blev blandt andet lavet yoga, og hun fik også besøg af en rapper og nogle reality-stjerner, der sad udenfor og festede.

- Det var en hård tjans, men også supersjovt. Jeg har aldrig lavet tv før, så det var lidt af en prøve at springe ud i otte timers direkte tv, sagde Anna-Margrethe Gad.

Mange havde sat tv op i haverne, så de kunne følge med. Og da der blev spillet banko, var der godt gang i telefonerne.

Annonce

Vigtigt at skabe fest

Det primære mål med Pins’ i Haverne var at tjene penge til foreningerne, men det var også vigtigt at skabe fest i Gram.

- Det var bittert, da Pins’Mærken blev aflyst. Ikke kun på grund af de spildte kræfter, for det var træls for foreningerne. Men det var også træls, hvis ikke vi kunne mødes om en fest, for det trænger grammerne til. Før i tiden grillede grammerne altid pinsedag, og den tradition ville vi gerne genoplive, siger Johannes Gjesing.

Hos Slagter Warming blev der solgt 500 grillpakker, og i gavekiosken på Torvet langede man øl til ølsmagning, vin, rom og gin over disken. Desuden kunne man donere penge via mobilepay.

- Det gik rigtig godt. På et tidspunkt kunne mobilepay-systemet slet ikke følge med, siger Gitte Haugaard, der sad bag computeren.

- Grammerne har vist, at de stadig har et menneskeligt overskud til at passe på deres by og dens butikker og foreninger og kan stable en fest på benene. Med et overskud på omkring 70.000 kroner ser jeg lyst på fremtiden, og jeg tror også, at nogle af de aktiviteter, der var en del af årets arrangement, kan gentages, når vi fremover holder Pins'Mærken, tilføjer Johannes Gjesing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Annonce