Annonce
Midtsyd

Gram: Vær med til at skabe 'verdens grimmeste krybbespil'

Kun fantasien sætter grænser, når Johannes Gjesing (til venstre) og Lasse Sørensen inviterer Gram-borgerne til at bidrage med deres aflagte effekter til byens nye - og ganske alternative - krybbespil. De har lånt butiksvinduet på Kongevej af "Æ Krudtkarle", som sælger fyrværkeri i butikken mellem jul og nytår. Foto: Thomas Holl
Vi trænger til noget at grine af, mener Johannes Gjesing og Lasse Sørensen fra Gram. Derfor inviterer de byens borgere til at være med til at skabe ”verdens grimmeste krybbespil" frem til juleaften.
Annonce

Gram: Snart vil man kunne se verdens grimmeste krybbespil i Gram.

Det fortæller to af byens kreative ildsjæle, Johannes Gjesing og Lasse Sørensen, som er kendte for at få utraditionelle idéer.

- Vi tror desværre, at julen bliver kedelig i år. Julehygge og julekram er blevet afløst af corona-afstand og håndsprit, så vi synes, at vi trænger til noget at grine af, siger de.

I 2018 kom Johannes Gjesing i besiddelse af ”Danmarks grimmeste juletræ”. Det tilhørte egentlig Haderslev Butikker, som imidlertid fandt det for grimt til at blive pyntet og i stedet forærede det til Gjesing. Han stillede det op ved præstegården i Gram, og så kunne alle komme og hænge noget grimt julepynt på det.

Annonce

Alt kan bruges

Det bliver lidt det samme med krybbespillet.

- Vi har lånt vinduet i butikslokalet på Kongevej, hvor Slotsbyens Planteforum tidligere lå. Her har vi etableret ”skelettet” til en stald, og i to af butiksvinduerne kan man i løbet af december se vores udgave af stalden, marken og hyrderne, fortæller Johannes Gjesing og Lasse Sørensen.

Dekorationen skal gerne udvikle sig dag for dag indtil juleaften, fortsætter de.


Vi vil dykke ned i det grimme og se, om vi kan finde den samme glæde, som man fandt dengang

Johannes Gjesing, Gram


- Vi opfordrer derfor folk til at komme med deres kasserede juleting – eller bare almindelige ting, som vi kan bruge til at dekorere stalden med. Det kan være alt muligt. Måske har man et gammelt bildæk, man gerne vil af. Eller en Donald Trump-dukke, lyder det med et smil fra Johannes Gjesing.

- Mon julens glæde atter kan vokse ud af det grimme og kasserede? For godt 2000 år siden var det også en grim tid med strid og spektakel, men julens glæde kom alligevel til syne i en stald i Betlehem. Vi vil dykke ned i det grimme og se, om vi kan finde den samme glæde, som man fandt dengang, tilføjer han.

Annonce

Flere måder at bidrage på

- Inden længe stiller vi en container op foran butikslokalet på Kongevej, hvor man kan aflevere sine grimme pynteting. Man vil også kunne støtte kirkens menighedspleje, som Gram Menighedsråd bestyrer. Det er meningen, at der hver dag vil blive udstillet et rigtigt menneske, og man vil kunne aktivere en snemaskine, der puster sne ud over personen, når der bliver doneret et beløb, siger de to initiativtagere.

Endelig vil Lasse Sørensen og Johannes Gjesing optage små videoer fra julekrybben, som de lægger op på hjemmesiden kirkerneigram.dk samt på Gram Kirkes Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce