Annonce
Midtsyd

Lasse trives bag tangenterne: Det handler – stort set – altid om musik

Lasse Sørensen ved orgelet i Gram Kirke, hvor han har været ansat i to år.- Der var 12 organister til prøvespil, så konkurrencen var stor, men de endte altså med at vælge mig, siger han. Foto: Thomas Holl
Musik spiller en vigtig rolle for Lasse Sørensen. Men der bliver også tid til andre ting for den 26-årige organist ved Gram og Fole kirker.
Annonce

Gram: Organist. Showman. Radiovært. Sanger. Fritidskok. Ildsjæl.

Der kan hæftes mange betegnelser på 26-årige Lasse Sørensen, der er organist ved Gram og Fole kirker. Han er karakteriseret ved en stor foretagsomhed, og så fylder musik – og har altid fyldt – rigtig meget i hans liv.

- Det sjove er, at jeg faktisk slet ikke kommer fra en musikalsk familie. Min mor er pædagog, og min far er mekaniker. Men min mor beskæftiger sig også med cirkus, så det er måske derfra, jeg har fået lysten til at optræde, mener Lasse Sørensen.

Han er født og opvokset i Sønderborg, men flyttede i 2015 til Aarhus, hvor han uddannede sig indenfor musikvidenskab.

Annonce

Rytmisk pianist

- Jeg er rytmisk pianist og har altid vidst, at jeg ville arbejde med musik, men jeg havde troet, at jeg ville ende som musiklærer på et gymnasium. I dag er jeg mest udøvende musiker og organist og selvfølgelig dirigent for vores kor, siger Lasse Sørensen.

Det handlede også i høj grad om musik for Lasse, allerede da han boede i Sønderborg. For her gik han på musikakademiet, og han underviste desuden på musikskolen. Derudover spillede han trompet i Sønderborg Garden, hvor han også var ansat som underviser i en årrække, og i 2012 vandt han Sønderborg Kommunes musik- og kulturpris for sit musikalske virke.

Og så havde han i øvrigt for længst fået gang i bandet SoupSteak&Ice, inden han forlod byen. Faktisk kan bandet, hvor Lasse er forsanger, til efteråret fejre 10 års jubilæum, og det markerer de tre musikere med en stor fest.

- Vi spiller syv timer, og der vil også være gæstesolister på scenen. Tid og sted er dog ikke fastlagt endnu, siger Lasse Sørensen.

Annonce

Fik organistjob ved lidt af en tilfældighed

Han dyrker selvsagt også musikken i sit daglige virke som organist ved kirkerne i Gram og Fole, og det var faktisk lidt af en tilfældighed, at han fik stillingen for to år siden.


- Jeg er rytmisk pianist og har altid vidst, at jeg ville arbejde med musik, men jeg havde troet, at jeg ville ende som musiklærer på et gymnasium. I dag er jeg mest udøvende musiker og organist og selvfølgelig dirigent for vores kor.

Lasse Sørensen, organist


Da Lasses kone, Ditte, som i sin tid blev konfirmeret i Gram, kontaktede sognepræst Johannes Gjesing for at tale om dåben af deres søn, Albert, fortalte hun, at Lasse kort tid efter ville færdiggøre sin musikvidenskabsuddannelse, og at han var professionel musiker.

Præsten kunne efterfølgende fortælle Ditte, at man søgte en ny organist. Lasse valgte at søge jobbet og fik det.

- Der var 12 organister til prøvespil, så konkurrencen var stor, men de endte altså med at vælge mig, fortæller Lasse, som ud over at spille til gudstjenester i kirkerne også er korleder for børnekor i både Gram og Fole og for et voksenkor i Gram.

Annonce

Går på loppemarkeder

Han får dog også tid til andre ting end musik. Først og fremmest naturligvis familien; Ditte og Lasse bor i Vojens sammen med deres to sønner, Albert på tre år og August på fire måneder. Lasse holder også meget af at kokkerere – ikke mindst dansk mad – og så går han gerne på loppemarkeder.

- Jeg går især efter retro- og designting til hjemmet, og når jeg så synes, at jeg har haft dem længe nok, tager jeg afsted igen og finder nogle andre ting. Så det er egentlig ikke så meget for at gøre gode handler, at jeg gør det, siger han.

Lasse Sørensen har også for nyligt fået debut som radiovært på Radio Haderslev. Sammen med Johannes Gjesing laver han radioprogrammet ”Humørbussen”, hvor de tager rundt i kommunen og møder mennesker til en snak om stort og småt.

Annonce

En god samtalestarter

Det første program handlede om årets byfest i Gram, Pins’ i Haverne, som de begge var involveret i på forskellig måde – og hvor Lasse sammen med SoupSteak&Ice gav 25 minikoncerter i løbet af dagen – og siden har de haft flere gæster inde i Johannes Gjesings røde folkevognsrugbrød, som de sender udsendelserne fra. Derfor hedder programmet ”Humørbussen”.

- Vi har fået god feedback på vores programmer og kan konstatere, at det er rigtig nemt at komme i snak med folk, for folkevognsrugbrødet er virkelig en god samtalestarter. Nu er vi i gang med at lave en liste over mennesker, vi gerne vil have med i programmet, siger Lasse Sørensen, som også jævnligt holder foredrag.

- Det kan handle om mange forskellige ting. Jeg har for eksempel holdt foredrag om Sønderjyllands genforening, men også om højskolesange og dansk pop- og rockmusik, siger han.

Og det er vel egentlig ikke så underligt. For det handler trods alt ofte om musik for Lasse Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce