Annonce
Midtsyd

Musical på Gram Skole: - Eleverne er vokset med opgaven

6. årgang på Gram Skole har siden sommer arbejdet med musicalen Prins Rock og Prins Swing. Mandag er der forestilling for forældrene. Fotos:Mette Henriksen
6. årgang på Gram Skole er ved at lægge sidste hånd på årets musical Prins Rock og Prins Swing.
Annonce

Gram: Det er ikke så ofte, at eleverne skal sidde stille i gymnastiksalen.

Det skulle de til gengæld fredag formiddag på Gram Skole, for her var der generalprøve på 6. klasses musical Prins Rock og Prins Swing.

- Årgangen har haft to musiktimer om ugen siden sommerferien. Det er sådan i år, at 6. årgang har musik indtil jul, som afsluttes med en musical. Den sidste uge byttes der timer, så øvningen intensiveres, fortæller lærer på Gram Skole, Finn Jepsen, som fredag eftermiddag kan se tilbage på en generalprøve, som den skal være.

- Generalprøven gik ok, selvom der var stor nervøsitet. Mange elever er vokset med opgaven, og alle har opdaget, at i samlet flok kan man løfte meget, siger han.

Eleverne har selv kunnet bestemme, om det skulle være musik, skuespil eller kulisser de ønskede at deltage i.

- De har været super gode til selv at tage ansvar ind i opgaven, og rollefordelingen er noget, de selv har klaret. For mange er det første gang, at de har skullet stå på en scene, og selvdisciplinen har været meget høj.

Der var både drama, grin, sang og dans på scenen - og imponerende kostumer.

- Musicalen handler om den dominerende dronning, som vil bestemme, hvem hendes sønner skal giftes med. Hun glemmer dog den førstefødte, som er en pige, og egentlig tronarving, fortæller Finn Jepsen om stykket, som tager udgangspunkt i eventyret.

Stykket er båret igennem af musik, som kommer forskellige steder fra i verdenen. Musikken er styret af ”kapelmester” Brian Wind, mens der er blevet arbejdet med kulisser og kostumer i håndværk og design.

- Vores lærer, Marianne Juhl, har været forbi Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund, for at låne kjoler og rekvisitter. Derefter har hun gjort et stort stykke arbejde, så de "store kjoler" kunne passe til eleverne – det er rart at have en skrædder i nærheden, når man skal stable en musical som denne på benene.

På mandag klokken 17.00 er der forestilling på Gram Skole for forældrene.

Der er altid hyggeligt med et afbræk i skoledagen, og forventningsglæden hos publikum inden forestillingen, som til generalprøven var skolens elever, var tilsvarende stor. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce