Annonce
Midtsyd

STUK elever lavede film med profferne

STUK elevernes kortfilm, Konfrontationen, handler om en dreng, som indgår et væddemål med sin ven om, at skulle score Ida som er den ”tørreste” pige på skolen. Privatfoto
10.GYM fra STUK fik en på opleveren, da de tog på filmlejrskole på Station Next i København.
Annonce

Toftlund: Eleverne fra filmholdet på 10.GYM fra STUK fik et spændende blik bag kulisserne, da de drog på filmlejrsskole på Station Next i København. Her fik de mulighed for sammen med en producer og nogle professionelle filmfolk at lave en kortfilm. Samtidig stod de allerede den første dag overfor en udfordring fra det virkelige liv.

- Med kun 12 elever på settet, skulle vi alle arbejde hårdt, for at komme i mål. Allerede tirsdag morgen stod vi nemelig med en syg skuespiller, som også havde hovedrollen, fortæller STUK-elev Maica Jørgensen.

- Hele filmen måtte derfor skrives om, og der skulle findes en ny skuespiller, så vi kunne komme i mål med filmen og komme i gang med de første optagelser, tilføjer hun.

Under hele forløbet har eleverne fået hjælp af professionelle filmfolk, som har hjulpet med skuespillerne, lyset, lyden, kamera og med klipningen. Martin Strange-Hansen, som er dansk filminstruktør og manuskriptforfatter, og som i 2003 vandt han en Oscar for bedste kortfilm med titlen ”Der er en yndig mand”, var én af de kompetente folk, som stod klar til at hjælpe eleverne.

- Hele klassen har støttet og hjulpet hinanden under projektet, og alle har lært meget omkring det at lave en film. Selvom det har været en hård uge, hvor alle skulle arbejde fra morgenen til om aftenen, så har vi haft et godt sammenhold og er kommet godt igennem projektet. Og vi kom i mål med en god kortfilm, hvilket var det, vi var kommet for, fortæller Maica.

Mange spændende oplevelser på settet og et godt sammenhold er bare noget af det, som eleverne tog med hjem til Toftlund fra filmlejrskolen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce