Annonce
Midtsyd

SuperBrugsen i Gram bliver til "super genbrug"

Charlotte Roth er nu begyndt at bygge organisationen bag Røde Kors-butikken op. Hun regner med at få brug for cirka 70 frivillige. Foto: Jacob Schultz
Den nu lukkede SuperBrugs i Gram bliver til en kæmpe Røde Kors genbrugsbutik. Der er endnu ikke sat dato på åbningen, men forberedelserne begynder nu.
Annonce

GRAM: Rygterne har længe svirret, men nu er det ganske vist: Røde Kors i Gram åbner en kæmpe genbrugsbutik i bygningen, der tidligere husede SuperBrugsen på Torvet i Gram.

- Det bliver helt fantastisk, og vi glæder os, så nu skal vi i gang med at planlægge åbning og etablering, fortæller Charlotte Roth, der har været formand for Røde Kors Gram i knap et år.

Røde Kors har ikke tidligere haft en butik i Gram, så det er noget helt nyt, men organisationen har længe været på kig efter egnede lokaler til en genbrugsbutik og har, efter nu truffet aftale om, at leje de cirka 1500 kvadratmeter på Torvet, der indtil september sidste år lagde adresse til SuperBrugsen.

- Det bliver meget mere end en butik med tøj. Vi får også plads til møbler, bøger, køkkengrej, men naturligvis også genbrugstøj og sko, så det bliver faktisk et genbrugscenter, siger Charlotte Roth med smil i stemmen.

Flere hænder

Hvis du kunne tænke dig at være frivillig i Røde Kors i Gram eller høre mere om planerne, så kan du kontakte formand Charlotte Roth på telefon 20767121, eller bestyrelsesmedlem Morten Bent Weiland, der står for indsamling, han træffes på telefon 42361465.

Annonce

Flere hænder

Der er endnu ikke sat dato på den store åbning, fordi der skal lige indrettes med mere, så der bliver brug for flere, forklarer Charlotte Roth:

- Selvom vores udlejer har vist sig yderst velvillig i, at hjælpe os med at forvandle en dagligvarebutik til genbrugsmekka, så er der stadig en hel del praktisk vi selv skal stå for, fortæller formand for Røde Kors Gram, Charlotte Roth og fortsætter:

- Vi har derfor brug for alle de hænder vi kan finde, og opgaverne er mange: Handymen til klargøring af butikken, mænd der vil køre bilen og hente varer til butikken, folk til at samle inventar og indrette butikken, nogle som har lyst til, at sortere og udvælge det bedste af alt tøjet vi samler ind, nogle som har lyst til at stå for markedsføring, Facebook eller vagtplanlægning – hos os er der plads til alle – man kan selv bestemme hvad man har lyst til at bidrage med – og hvor meget, og man får ovenikøbet et fantastisk socialt fællesskab med i pakken.

Det kan lyde som et stort sats, men ifølge Røde Kors' landskontor oplever Røde Kors genbrug fortsat fremgang, og indtjeningen muliggør alle de mange sociale tiltag Røde Kors også står for, som for eksempel sommerlejr for kommunens udsatte børn, besøgsvenner, vågetjeneste, og den nyligt aktuelle julehjælp hvor trængte familier kunne få hjælp til at holde en god jul og meget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Midtsyd

Cirkus Trapez indtager feriebyen i Arrild

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Midtsyd

Toftlund Dyreklinik byder indenfor

Annonce