Annonce
Midtsyd

Tidligere Hell´s Kitchen deltager brænder for sine rødder: Malte er avisens nye madskribent

Malte Bjerring, der arbejder benhårdt i sin nye restaurant, Værdsat, er en mand med hjertet på rette sted. Han har stået bag flere velgørenhedsarrangementer, både for og i barndomsbyen Toftlund, og for kræftramte børn. Foto: Mette Henriksen
Selvom Toftlund-drengen Malte Bjerring har bosat sig i Odense, hvor han netop har åbnet egen restaurant, så er rødderne ikke glemt. Fremover vil han en gang om måneden levere spændende madopskrifter til avisen.

Toftlund: Kokken Malte Bjerring har aldrig været i tvivl om, at han en dag skulle være selvstændig.

- Jeg er jo vokset op med det, så det er ikke noget, som jeg har tænkt nærmere over, siger Malte, der er søn til den lokale bagermester, Anders Bjerring, i Toftlund.

27-årige Malte havde da også nærmest lige fået sit eksamensbevis stukket i hånden, da han i foråret gjorde tanke til handling, og åbnede Restaurant Værdsat i Odense sammen med en ven.

Annonce

- Benjamin og jeg kendte som sådan ikke hinanden, men fandt sammen igennem et fælles netværk. Vi har en fælles ambition om at skabe en fantastisk arbejdsplads, men også en restaurant der skal levere økonomisk, gastronomisk og socialt. Vi har de samme værdier - både for restauranten og som arbejdsgivere, siger Malte.

Restaurant Værdsat har specialiseret sig i moderne smørrebrød. Privatfoto

- Branchen trænger virkelig til et løft i forhold til de ansatte. For at sige det rent ud, så er der bare rigtig mange svin, som bestemmer i køkkenerne. Det er blevet så benhårdt at tage en kokkeuddannelse, at mange hopper fra. Faktisk så mange, at vi i dag mangler kokke - og tjenere - fordi mange ikke kan holde til arbejdsforholdene. Så vores mantra her på Værdsat er, at man må kunne gøre det anderledes. Man får ingen god mad ud af en nervøs og anspændt kok, der farer rundt fra morgen til aften.

Du er jo selv en fyr med hjertet på rette sted - hvordan har du selv klaret dig igennem uddannelsen?


- Jeg er nok det man kalder for robust. Og så har jeg en bagage af god barndom, gode venner, et lyst sind og en tryg opvækst med mig. Det hjælper på det, pointerer Malte, der selv arbejder 70-80 timer om ugen, mens ambitionen for de ansatte er, at de enten har en frokost- eller en aftenvagt, så de kan komme hjem til familien.

Malte (tv.) og hans kompagnon, Benjamin Rosendal Mosskov, har en fælles ambition om at skabe en fantastisk arbejdsplads, hvor der er høj fokus på medarbejdernes trivsel. Privatfoto

- Jeg har altid haft det sådan, at jeg ikke bare kan sidde og ikke lave noget. Der skal ske noget, og helst hele tiden. Så ja, 80 timer er nok i overkanten i længden, men som udgangspunkt er det jo lige mig at have travlt. Og jeg elsker jo det jeg laver.

Kærestetid med padel

Det sker dog, at Malte skifter kokketøj og sine japanske, håndlavede kokkeknive ud med ketcher og sportstøj - for padeltennis og ikke mindst kæresten Anne, som er grunden til, at han havnede i Odense, skal der også være tid til.

- Selvom man som kok går rigtig mange skridt om dagen, så skal der noget motion til at kunne holde til det. Derfor spiller jeg padel med Anne - så har vi det sammen, siger han.

Værdsats koncept med moderne smørrebrød i hverdagene, og en fancy 12-retters gourmetmenu hver anden weekend - er nytænkende, anderledes - og en bragende succes.

- Vi har mega travlt og har haft det fra dag ét. Folk kan godt lide det, vi laver, og det er jo bare så fedt. Vi har også gæster fra Toftlund, som forvilder sig herhen. Så bliver man ekstra glad, når folk fra ens barndomsby bakker op om det man gør. Det er sku'  skønt.

Vi har også gæster fra Toftlund, som forvilder sig herhen. Så bliver man ekstra glad, når folk fra ens barndomsby bakker op om det man gør. Det er sku'  skønt.

Malte Bjerring, kok og Toftlund-dreng
Annonce
Annonce
Midtsyd

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Annonce
Annonce
Midtsyd

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

DSB lancerer nyt cafékoncept - men Vojens er endnu ikke på listen over 'stationsstuer'

Midtsyd

Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Midtsyd

Regionens teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Midtsyd

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Midtsyd

Vojens-borgerne er utrygge - Natteravne kan være løsningen

Midtsyd

Et julekort og en nytårshilsen

Midtsyd

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Midtsyd

Genåbning: Toftlund Biograf opfordrer til at købe billetter online

Midtsyd

Klumme: Når to minutter slet ikke er nok

Midtsyd

Spændende foredrag: Anja kommer til Gram og fortæller om 'Livet på vejen'

Midtsyd

Prisvindende iværksætter bliver ny forstander på Gram Højskole

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Midtsyd

Thorbjørn er tilbage i Brillecentret i Vojens - og han har taget sin hustru med

Midtsyd

Indbrud i kirke: Værktøj for 30.000 kroner stjålet

Midtsyd

Marie åbner butik i Gram: - Jeg elsker det, jeg laver

Midtsyd

En aktiv bankmand i Vojens takker af

Midtsyd

Maren Lotte fra Fole er avisens nye klummeskribent: - Det er vigtigt at stoppe op og nyde livet

Midtsyd

Initiativ: Ryd op efter Nytårsaften på din gåtur

Midtsyd

Hjemme hos Anne er der jul året rundt

Midtsyd

Vojens er forbillede: - Hvis alle giver en time af deres tid, så når vi rigtigt langt

Annonce