Annonce
Midtsyd

Toftlunds seniorer er vilde med motion: Vil have padel til byen - og tennis tilbage

Jens-Christian Andersen er én af mange, som er vild med at spille tennis. Det er dog ingen mulighed i Toftlund pt. Foto: Mette Henriksen
Toftlund SeniorSport arbejder på at få en padelbane til byen. De håber også på at kunne få lov til at genoptage tennis, men det kræver en renovering af anlægget, som har stået hen i nogle år.

TOFTLUND: Jens-Christian Andersen fra Toftlund har tilbragt massevis af gode timer med at jagte de gule filtbolde på banerne ved Toftlund Tennisklub, og det kunne den friske pensionist godt tænke sig at genoptage.

Det er dog ikke længere en mulighed at spille tennis i byen. De tre baner er nemlig i en sørgelig forfatning, efter at de de seneste år ikke er blevet vedligeholdt.

- Jeg synes det er synd og skam, at banerne får lov til at bare at stå hen på den her måde. Det kan godt være, at vi efterhånden er så få tennisspillere i byen, at vi ikke har brug for tre baner, men én bane kunne i hvert fald sagtens have sin berettigelse, siger Jens-Christian Andersen, der ikke synes at kommunen kan være det bekendt.

Annonce
Byens forfaldne tennisanlæg er et sørgeligt syn. Faktisk er det så medtaget, at det er forbudt at betræde det. Foto: Mette Henriksen

- Det er for dårligt, at Tønder Kommune bare lader stå til her ved tennisanlægget. Det ser jo kummerligt ud, og det samme gælder sådan set beachvolleybanen ved hallen. Den er ikke helt så misligholdt, men den trænger altså også til en kærlig hånd. Det ser bare ikke godt ud med et anlæg, der ikke passes, siger han.

Finansieringen er halvvejs

Et stykke længere henne mod Toftlundhallerne ligger beachvolleybanen, som Toftlund Idrætsforening godt kunne tænke sig at transformere til padelbane.

- Den bliver ikke brugt - hverken til at spille beachvolley eller til noget andet, siger Laif Slothuus fra idrætsforeningens SeniorSport-gruppe og medinititativ-tager.

- Vi har forhørt os hos de andre bruger og også på STUK, og svaret er det samme - de bruger ikke banen. Og da vi i noget tid har leget med tanken om at få en padelbane til byen, synes vi at den eksisterende bane kunne være oplagt til padel. Det bliver også billigere, end at bygge nyt, tilføjer han.

Gruppen er allerede godt i gang med at finde penge til etableringen af padelbanen. Det skyldes blandt andet, at de har allieret sig med den lokale eventstuderende Katrine Weber, der er fundraiser på projektet. Sammen med en veninde stod Toftlund-pigen også bag sidste års Drive-In Festival i byen.

Initiativtagerne bag projekt-padelbane i Toftlund med Laif Slothuus (tv.), Jens-Christian Andersen og Katrine Weber i front på beachvolleybanen. - Den bruges ikke, så den kunne være oplagt, siger de. Foto: Mette Henriksen 

- Vi har søgt forskellige fonde og er godt halvvejs med at rejse pengene, så det ser lovende ud. Det giver mening at banen på den ene eller anden måde bliver implementeret i Udviklingsplanen for Toftlund, så her er vi også i kontakt med de involverede arkitekter fra kommunen. Dem mangler vi lige at få nogle tilbagemeldinger fra - blandt andet, om beachvolleybanen er en mulighed, fortæller Katrine, som regner med at at der skal rejses omkring en halv million kroner.


Vi har søgt forskellige fonde og er godt halvvejs med at rejse pengene, så det ser lovende ud. Det giver mening at banen på den ene eller anden måde bliver implementeret i Udviklingsplanen for Toftlund, så her er vi også i kontakt med de involverede arkitekter fra kommunen.

Katrine Weber, fundraiser


- Vi er meget taknemmelige for at have fået Katrine med på holdet. Det er bare fedt at få nogle unge mennesker med ind over, slutter Laif Slothuus.

Alt efter, hvordan finansieringen arter sig, håber initiativ-gruppen på at kunne tilbyde padel i Toftlund i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce