Annonce
Nytirsdag

Glade butiksejere: De lokale har bakket op

Anne-Mette Jespersen, til højre, der sammen med Gitte Fuglsig har Fuglsig og Jespersen i Rødding, har mærket, at de lokale borgere har bakket butikken op. Arkivfoto: Dorthe Andresen
Efter et omtumlet forår i coronakrisens tegn, er langt de fleste butikker atter tilbage på sporet. Det gælder også i Rødding, hvor Fuglsig & Jespersen har gang i salget igen.
Annonce

Rødding: Efter en tid med nedlukning og stilstand i omsætningen kæmper mange små erhvervsdrivende stadig med at komme på fode igen.

For Anne-Mette Jespersen fra Fuglsig & Jespersen er det mere tydeligt end nogensinde før, at de mindre butikker i Rødding er meget afhængige af de lokales opbakning.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har været hårdt ramt af krisen de sidste mange måneder, men heldigvis har Rødding-borgerne været virkelig søde til at handle lokalt, blandt andet her hos os. Jeg er meget taknemmelig for den store opbakning vi har oplevet, siger hun i en pressemeddelelse.

I en nylig undersøgelse foretaget efter coronakrisens indtog fremgår det da også, at hele 55,8 procent af danskerne helst køber deres briller hos optikeren i den by, de bor i – mens 26,7 procent køber brillerne hos en optiker i en anden by. Modsat hvad man måske skulle tro, resulterede coronakrisen tilsyneladende ikke i, at salget flyttede online. Hele 81 procent vil nemlig stadig helst købe deres briller i en fysisk butik, og kun 11,9 procent kunne finde på at købe briller over internettet.

Annonce

Støtte er vigtig

- Hvis folk bliver væk fra butikkerne, lever byen ikke - og så kan vi små forretningsdrivende heller ikke overleve. Derfor er det rigtig dejligt at se, at så mange handler lokalt og stadig sætter pris på den personlige service i butikken. Ved at støtte små butikker som os styrker man sammenholdet og den økonomiske sundhed i byen, siger Anne-Mette Jespersen og fortsætter:

- Jeg tror også, tallene afspejler, at dét at købe de rette briller stadig forudsætter god personlig vejledning og faglig ekspertise, som man ikke finder på nettet. At vælge briller er en meget personlig sag. Det handler om tryghed. Derfor giver det mening at gå til sin lokale optiker som kender éns historik og præferencer, og forstår ens behov.

Er man stadig usikker i forhold til coronasituationen, så lyder opfordringen: "Ring eller skriv endelig til butikken, hvis du føler dig usikker og har spørgsmål – eller bare vil vide mere om, hvordan vi gennemfører synsprøver under de nuværende omstændigheder. Vi følger altid Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og lover at passe godt på dig."

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce