Annonce
Ny Tirsdag

En keramisk hilsen fra en mor

Keramikeren Lene Kersting fra Jels viste en række nye værker på udstillingen i Rødding Centret, bl.a. vikingeguden Yduns Æble. Her er også "Portrætter af arktiske dyr," som er en hilsen til sønnen Jonas, som lige nu er med Sirius Patruljen på Grønland. Foto: Steen Rasmussen
Kunst 6630 åbnede i weekenden en tredages udstilling med værker af Lene Kersting, Aleksandra Kiselova, Emma Høj og Erik Linow. Her er bl.a. keramik fra Jels og nye kjoler af genbrugspapir og kaffeposer.
Annonce

RØDDING: Keramiken Lene Kersting fra Jels viste en serie "Portrætter af arktiske dyr" på Kunst 6630's traditionelle mellemjul-udstilling, som åbnede i weekenden i Rødding Centret.

De syv dyr er en kærlig hilsen til hendes søn, Jonas, selv om han ikke har den mindste mulighed for besøge udstillingen. Han er nemlig soldat i Slædepatruljen Sirius, som passer på suveræniteten i det ellers totalt øde Nordøstgrønland. Jonas er udstationeret i polarkulden i to år og kører sammen med en makker op og ned langs kysten, så russere og nordmænd ikke skal glemme, at isen og bjergene hører til det dansk-grønlandske rigsfællesskab.

Som enhver anden forælder bekymrer det Lene Kersting, at hun hverken kan gøre fra eller til, hvis der skulle ske noget farligt - og det kan der jo i uvejsomme omgivelser, farlige dyr, og med permanent nattemørke her i vinterhalvåret, konstaterer hun, og derfor står netop "Portrætter af arktiske dyr" hendes hjerte nær.

Og så glæder hun sig til sommer, hvor hun skal med til Grønland for at hente Jonas hjem fra endt mission. Arktisk Kommando inviterer hvert år forældre med til Grønland som en særlig gestus til de pårørende for at markere, at turen er slut.

Kunst 6630-udstillingen rummede også akvareller af Emma Høj, design af Aleksandre Kiselova og billedkunst af Erik Linow.

Formand for Kunst 6630, tidligere lærer Else Schjødt Koch havde fået sin gamle elev, byrådsmedlem Jakob Bech Jensen til at holde åbningstalen. Foto: Steen Rasmussen
Designeren Aleksandra Kiselova udstillede kjoler laver af utraditionelle stoffer - bl.a. papir og kaffeposer. Foto: Steen Rasmussen
Lene Kersting: Portrætter af arktiske dyr. Foto: Steen Rasmussen
Emma Høj fortalte ved ferniseringen om sine værker på udstillingen. Foto: Steen Rasmussen
Interessen for kunst har ingen alder. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce