Annonce
Nytirsdag

Endelig: Kunder i butikken igen

Mandag var det første arbejdsdag i mange uger for Karen Laugesen i Jels Genbrug. De nye regler betød blandt andet, at hun måtte ekspedere bag en nyseplade. Foto: Pia Mortensen
Jels Genbrug KFUM’s Soldatermission slog mandag dørene op for kunderne igen efter flere ugers lukning. Det vakte glæde hos både de frivillige og kunderne.
Annonce

Jels: Det var ikke kun storcentre og øvrig detailhandel, der åbnede igen mandag. Mange genbrugsbutikker i kommunen havde også første arbejdsdag i lang tid. Blandt andet i Brørup og i Jels.

I Jels stod de første kunder klar, da dørene blev åbnet klokken 13.

- Der har været run på fra starten. Vi har også glædet os, fortæller Lis Bjergager, der er en af de cirka 35 frivillige, der er tilknyttet butikken.

Butikken valgte selv at lukke af hensyn til personalets sikkerhed.

- Vi er over 70 allesammen, så derfor valgte vi at lukke for en stund. Men nu er landet jo ved at åbne generelt, så vi skal også være med. Vi har naturligvis taget vores forholdsregler, og vi har fået en grundig vejledning fra hovedkontoret (KFUM´s Soldatermission, red.), fortsætter hun.

Hun refererer blandt andet til afstribning i gulvet, håndsprit og handsker til kunderne samt en nyseplade mellem kunden og ekspedienten.

Generelt virker det nu som om, at det er sivet ind i folks hoveder, at vi skal holde afstand.

Karen Laugesen, frivillig i Jels Genbrug KFUM´s Soldatermission

Annonce

Halv pris på standby

Med de mange frivillige, der er tilknyttet butikken er der ingen problemer med at holde åbent i de normale åbningstider. Dog er der en ting, der afviger fra det normale.

- Rabatten med 50 procent den første lørdag i måneden har vi set os nødsaget til at holde pause med, fordi vi på disse dage har haft rigtig mange kunder, oplyser Jytte Friis, der iøvrigt også fortæller, at Jels Genbrug har fået en del varer ind under lukningen, og det naturligvis kommer kunderne tilgode.

- Vi er i gang med at sortere det hele. Der er en del, der mangler at blive prissat, men vi gør det så hurtigt, vi kan, fortæller Lis Bjergager.

Afstandmærkningen i butikken var lige blevet lavet til de anbefalede to meter, men da den nu er ændret til en meter, er der god plads til kunderne.

- Generelt virker det nu som om, at det er sivet ind i folks hoveder, at vi skal holde afstand, lyder det fra Karen Laugesen, mens hun ekspederer endnu en kunde, der er på besøg i Jels Genbrug for første gang i flere uger.

Jels Genbrug slog dørene op klokken 13, og der var kunder med behørig afstand klar fra starten. Foto: Pia Mortensen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce