Annonce
Ny Tirsdag

Maria nyder kontakten til kunderne

De seneste 33 år har familien Petersen haft Rødding Farvehandel. Maria Petersen har været med i 23 år, og overtog for ni år siden forretningen. Men farvehandlen på Sønderallé har faktisk eksisteret i 99 år. Foto: Dorthe Andresen
For 33 år siden overtog Laila og Leif Petersen farvehandlen på Sønderallé i Rødding. Datteren Maria har været med i butikken i 23 år, og for ni år siden overtog hun forretningen, hvor hun nyder kontakten til kunderne.
Annonce

Rødding: Det kan godt være, at butikken hedder Rødding Farvehandel, men på hylderne er der en hel del mere end maling og tilbehør til maling.

For med årene er sortimentet blevet udvidet en hel del, så det nu ikke også bare er gardiner - som var noget af det første, der blev tilføjet - kunderne kan købe.

- Vi er mere en isenkram. Vi har kurve, baljer, tørrestativer, søm, skruer, stik, forlængerledninger, vanddunke og shopper. Det, folk efterspørger, forsøger vi at have i forretningen. Vi prøver at have det, som folk har behov for, så de ikke behøver køre ud af byen, fortæller 40-årige Maria Petersen, der for ni år siden overtog forretningen efter sine forældre Laila og Leif Petersen.

Familien har dog haft farvehandlen på Sønderallé i 33 år - mens selve forretningen i år er 99 år gammel.

- Men dengang, vi overtog den, hed den Søndergaards Farvehandel, fortæller Laila Petersen.

Familien Petersen valgte dog at skifte navnet ud, så det blev det nuværende Rødding Farvehandel.

Annonce

Gardindamen

Maria Petersen har som datter af indehaverne naturligvis været en del af forretningen lige fra begyndelsen, men hun kom for alvor med i driften for 23 år siden.

- Kort tid efter, vi var startet, sagde mor, at vi også skulle have gardiner, men jeg sagde nej, smiler Maria Petersen.

Gardiner blev dog - trods datterens protest - en del af sortimentet.

- Så i 22 år har jeg også været gardinmontør. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle være håndværker. Men det er sjovt, siger Maria Petersen, der derfor også har måtte vænne sig til, at mange af kunderne bare kalder hende for "gardindamen."

Og "gardindamen" kommer faktisk langt omkring i arbejdet med at hjælpe kunderne med at få hængt de købte gardiner op.

- Det er blandt andet Aabenraa, Kolding, Gråsten, Middelfart, Rømø og Blåvand, fortæller Maria Petersen, der slet ikke er i tvivl om, hvad der er det bedste ved at have en forretning i en by som Rødding.

- Det er alle de dejlige mennesker, man møder. De bliver lidt som en forlænget familie. Vi kender jo de folk, der kommer, siger Maria Petersen.

Annonce

Farverne er kommet igen

Selvom forretningen som nævnt efterhånden har fået et meget bredt sortiment, så bliver der stadig langet mange liter maling over disken. Og efter en årrække, hvor hvid var den foretrukne farve til væggene i kundernes hjem, så er det ved at skifte, så der igen skal mere farve i hjemmene - og det glæder indehaveren.

- Ja, det er skønt, at der er kommet farver på igen, smiler Maria Petersen, der altid står klar til at rådgive kunderne i forbindelse med alt det, forretningen kan tilbyde. Og kunderne får altid et ærligt svar.

- Vi er meget ærlige med, hvad vi kan og ikke kan. Det skal altid være det rigtige - det, der passer til kunden, siger Maria Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce