Annonce
Nytirsdag

Rødding er ganske særlig

Rødding Centrets nye tilbygning forventes at kunne indvies i juli 2022. Foto: Rødding Centret

Da jeg startede som leder i Rødding Centret i 2015, var det med masser af forventninger til min nye stilling, og det center jeg fremover ville blive en stor del af.

Mange er blevet indfriet og flere til – og næste sommer kan Rødding Centret indvie sin nye store tilbygning som en del af projektet ”Liv i Rødding 2024”.

Det er dog et projekt, der kun er blevet en realitet med opbakning fra virksomheder og indbyggere i Rødding og det nærmeste opland.

Annonce

Vejen Kommune har nemlig bidraget med 14 millioner til byggeriet, som i alt vil komme til at koste 18 millioner. Men de sidste 4 millioner har vi selv skullet skaffe for at kunne realisere projektet. Derfor startede vi en indsamling blandt lokale borgere og virksomheder. En indsamling som allerede efter 45 dage havde nået 400.000 kroner og ved afslutningen ramte i alt 575.550 kroner, som 165 bidragydere stod bag.

Dertil fik Rødding Centret tilsagn om 250.000 kroner fra Norlys Vækstpulje, og de resterende 2,5 millioner har centeret lånt i banken med en kommunegaranti i hånden.

En by med et helt særligt engagement

Helt centralt for projektet har dog været de lokale borgere, og dem der bruger Rødding Centret. Eller som Borgmester Egon Fræhr udtalte i forbindelse med byggeriets første spadestik den 23. august 2021: ”Det er ikke kommunen, der skaber liv i lokalsamfundene. Det kan kun de lokale borgere”.

Det er jeg helt enig i.

Det er jeg, fordi det er vores gæster, der helt grundlæggende har gjort det muligt, at vi næste år kan slå dørene op til vores nybyggeri. Først og fremmest er det jo de daglige brugere, der med deres aktiviteter i centeret er med til at vise, hvilken vej vi skal gå, og hvad deres behov er. De giver os også helt naturligt et stærkt økonomisk fundament. Uden en sund økonomi ville vi aldrig have fået godkendt projektet hos hverken kommunen eller i banken.

Det der virkelig rører mig - og gør mig stolt over at være centerleder i Rødding - er dog det ekstra engagement, som bidragyderne til projektet har udvist.

Det er meget tydeligt, at Rødding vil deres lokale center. Som om, der her i byen og oplandet er en helt særlig forståelse hos indbyggerne for, at en investering i Rødding Centret også er en investering i deres hverdag. Og at en investering i os, for virksomhedernes og butikkernes vedkommende, er med til at trække flere mennesker til byen. Til gavn for os alle.

Annonce

Corona som modspiller

Det så ellers en smule sort ud for byggeprojektet i starten af året. Corona spøgte stadig over det hele, og den lange periode med nedlukning ramte det ellers livlige center ekstra hårdt på økonomien.

De lokale foreninger kunne ikke længere betale for deres bookede timer, fester blev aflyst og turisterne blev derhjemme. Men også her overraskede lokalområdet, for det var faktisk under corona, at indsamlingen fandt sted. Den startede nemlig den 1. september 2020.

Jeg tror, forklaringen på viljen til at løfte i flok skal findes i, at det pludselig blev endnu mere tydeligt for borgerne, hvor meget de faktisk har brug for en aktiv by og et center som vores, da de pludselig blev mødt af tvungne, låste døre.

Nu kigger vi dog fremad, og centret har fået fint fodfæste igen. Samtidig er glæden over nybyggeriet stor, og vi ser meget frem til juli, hvor vi efter planen vil kunne indvie de nye faciliteter.

Om byggeriet

Nybyggeriet er placeret i den ældste del af det oprindelige center, på hjørnet af stadion og overfor tennisbanerne.

Byggeriet, der er tegnet af JN Arkitektur i Vejen, vil indeholde:

·Fitnesslokale i 2 etager

·4 store omklædningslokaler

·4 ét-mands omklædningslokaler

·Loungeområde

·Gæstekøkken til overnattende gæster

·1 mødelokale

·1 forening/aktivitetslokale

·Depot

Facaden mod stadion vil bestå af en trappe, der kan fungere som tribune under fodboldkampe.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Jesper er personlig træner og ny klummeskribent i NyTirsdag

Annonce
Annonce
Nytirsdag

En skøn eftermiddag i Jels med julestue og julemandsvækning

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Julemanden har travlt i Rødding

Nytirsdag

Nu snorker julemanden ikke længere

Nytirsdag

Dansk Balkan Mission uddeler igen julepakker

Nytirsdag

Nu skal julemanden vækkes

Nytirsdag

December i Rødding Aktivitetshus, hvor hoved, krop og hænder er i gang

Nytirsdag

Pas på når du handler online på Black Friday

Nytirsdag

Rødding svømmere høstede medaljer

Nytirsdag

Kurt Jensen genvalgt: - Jeg er skuffet over de mange blanke stemmer

Nytirsdag

Dyreven holder foredrag i Rødding Eftermiddagshøjskole

Nytirsdag

Jule-cykeltur fra Pansergravene

Nytirsdag

Trylleri og magi trak fuldt hus

Nytirsdag

Rødding er ganske særlig

Nytirsdag

Historisk Årbog er klar til præsentation

Nytirsdag

Vojenskoret giver adventskoncert i Øster Lindet Kirke

Nytirsdag

Publikum er vendt tilbage til biografen for fuld styrke

Nytirsdag

Sygeplejerske åbner klinik i Skodborg

Nytirsdag

Julemandens Suttetræ har fået besøg

Nytirsdag

Camino Frøs Herred arrangerer juletur

Nytirsdag

Familieklubben får plads til flere

Nytirsdag

Fortryllende juleshow kommer til Rødding

Nytirsdag

Donation: Båddåb og standerstrygning i Jels Roklub

Annonce