Annonce
Ny Tirsdag

Til kamp mod frafaldet af drenge i gymnastikken

Initiativet "10.000 på 10" skal gerne vise drengene, at gymnastik er meget mere end bare at slå vejrmøller og lave serier. Foto: Dorthe Andresen
Rigtigt mange drenge stopper til gymnastik i 12-års alderen. Det forsøger Øster Lindet Idrætsforening nu at lave om på med et tiltag kun for drenge. For drengene skal prøve alt det som gymnastikken tilbyder.
Annonce

Øster Lindet: Der er et eller andet, der ikke rigtigt rimer på drenge og gymnastik.

I hvert fald forsvinder drengene i stort tal fra gymnastikken, når de står på tærsklen til teenageårene. Men det store frafald har de tænkt sig at gøre noget ved i Øster Lindet.

- Nye drengene i 10-12 års alderen kommer ikke af sig selvså vi må gøre noget nyt, og det forsøger vi med dette arrangement. Vi vil også blive bedre til at fastholde drengene når de bliver 10-12 år. På vores 0.-3. klasses hold er 50 procent drenge, men på holdet årgangen ældre, har vi kun 15 procent drenge, så noget må gøres, siger Bettina Jørgensen, fra Øster Lindet Idrætsforenings gymnastikudvalg.

Derfor havde foreningen inviteret cirka 130 drenge fra fra 1.-6. klasse fra Jels Skole til nogle sjove og inspirerende timer i Landsbyhuset i Øster Lindet, hvor drengene får bevæget sig og eksperimenteret med kroppen på nye måder.

Drengene fik masser af sjove udfordringer af de tre instruktører. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Rum til at være dreng

For hvis drengene skal have øjnene op for, at gymnastikken også er en mulighed i fritiden, så skal der fokuseres på de ting, der tiltaler netop drengene:

- Der skal være et rum til, at drengene kan være drenge. Derfor bliver det med fuld fart på og med mere fokus på spring end på serier. På at udforske, hvad kroppen kan frem for, hvad der er rigtigt og forkert, siger Helle Holm, projektleder i DGI Gymnastik. ØIF’s tiltag er en del af DGI’s drenge-satsning "10.000 på 10," hvor 30 instruktører vil udfordre 10.000 drenge til at bruge deres krop på nye måder over 10 dage i uge 34 og 35.

Projektet er et samarbejde mellem DGI, FaceOff og PE Redskaber og vil vise, at gymnastikken har en masse at byde på. Også for drenge.

- Gymnastikken dækker over så mange facetter. Det er opvisninger, serier og spring. Det er for babyer, unge og gamle. Og det er bestemt også for drenge, der snart bliver teenagere. Derfor er jeg glad for, at drengene nu får mulighed for en mere løs tilgang, hvor det er oplevelsen og bevægelsen, der er i centrum, siger Helle Holm.

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Indvielse af Camino Frøs Herred

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Rødding-mesterskab i golf afviklet

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce