Annonce
Ny Tirsdag

Tag med på en hyggelig vandretur i Sommerlystskoven

Vandreturen går blandt andet forbi Raslebækken. Privatfoto
Søndag den 29. december er der mulighed for at komme med på en interessant vandretur i Sommerlystskoven.
Annonce

Rødding: Mellem jul og nytår er der gode chancer for at komme ud i naturen og få brændt lidt af de overskydende julegodter af.

Det kan man blandt andet på en hyggelig vandretur i og omkring Sommerlystskoven. Turen foregår søndag den 29. december fra klokken 10.30

Undervejs er der indlagt stop, hvor deltagerne får lidt historie og formidling om området. Turen går blandt andet ad den gamle kleinbahnsti.

Turen vil være mellem tre og fem kilometer i roligt tempo, og ruten vil blive tilpasset i forhold til vejr og vind.

Dagens turleder er Børge Claus Lund, og vandreturen begynder ved parkeringspladsen ved Rødding Centret.

Annonce

Sommerlystskoven

Sommerlystskoven ligger i den sydlige udkant af Rødding cirka 500 meter fra bymidten med hotel, højskole og idrætscenter.

Sommerlystskoven er byens rekreative hjerte, og byder på en rigt varieret løvskov med træer i forskellige aldre og højder. Hist og her mellem løvtræerne finder man små "øer" af nåletræer.

Langs nogle af områdets solide stier finder man informationstavler om de klassiske danske skovtræer. Flere steder går stierne langs kanten af skoven, og herfra er der skønne udsigter til skovomkransede marker og skovbryn.

Området ved Sommerlystskoven er et meget fugtigt område, som gør at træernes liv bliver kortere end ellers. Som en del af en samlet udviklingsplan for skoven er der lavet nye grøfter for at lede vand bort. I 2018 er der plantet nye skovtræer i lysninger, som stormfald og sygdom havde skabt. En del af skoven får lov til at stå som urørt skov, det vil sige, at der ikke bliver fældet eller fjernet træer.

I Sommerlystskoven findes en række faciliteter til fri afbenyttelse. Der ligger en madpakkehytte ved festpladsen midt i skoven. Her er der også grill og bålsted.

- Der findes overblikstavler over området, og de brede stier rundt gør det let at færdes i området. Man kan parkere på en lille parkeringsplads i den østlige ende med indkørsel fra vejen Sommerlyst. Stierne i skoven er gode grusstier, som gør det muligt at færdes med barnevogne, fortæller Thue Uhre Lauridsen, Rødding, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce