Annonce
Ugeavisen Tønder

Castro's i Højer serverer snart det sidste måltid

Martin Castro Fuhlendorff har besluttet at lukke Castro's Restaurant, som han åbnede i den gamle kirke i Højer i marts.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Castro's Restaurant i den gamle kirke i Højer lukker med udgangen af november. Problemer på personalefronten har givet ejerne mange frustrationer.
Annonce

Højer: I marts i år åbnede Martin Castro Fuhlendorff dørene til den gamle kirke i Højer og sin nye restaurant, Castro's Restaurant. Gæsterne har taget godt mod den nye restaurant, men alligevel har Martin Fuhlendorff nu valgt, at restauranten skal lukke med udgangen af november.

- Det er lidt ærgerligt. Det er en spændende forretning, og det har været lidt som et lille barn. Men det har samtidig givet så mange frustrationer, udfordringer og søvnløse nætter, at vi har besluttet at lukke og koncentrere os om to andre virksomheder, Hotel Ballumhus og Søgaard Saft, fortæller Martin Fuhlendorff.

Han har derfor valgt at opsige lejekontrakten i den gamle kirke, og oplyser, at ejeren allerede har sat kirken til salg.

- Jeg ville da ønske for området, at nogen ville genåbne en restaurant i kirken, men det kræver nok, at ejeren selv er en del af driften, hvad bare ikke har været muligt for os, konstaterer Martin Fuhlendorff.

Når man så samtidig har en forretning, der kun lige hænger sammen, så har det bare ikke været kampen værd.

Martin Fuhlendorff, indehaver Castro's Restaurant.

Annonce

Kokken flytter til Ballum

Martin Fuhlendorff forklarer, at han og hustruen Mary Ann Fuhlendorff har haft store problemer med at finde den rigtige restaurantchef.

- Vi havde én, som vi måtte skille os af med, og der har i det hele taget været store udfordringer på det punkt. Når man så samtidig har en forretning, der kun lige hænger sammen, så har det bare ikke været kampen værd, konstaterer Martin Fuhlendorff.

Når Castro's Restaurant har sidste åbningsdag den 30. november, er det samtidig sidste arbejdsdag for syv ansatte. Der er dog én ansat, som allerede har fået nyt arbejde, og det er Castro's kok.

- Vi har været heldige at få en super dygtig kok. Ham er vi rigtig glade for, så ham har vi valgt at beholde, så han flytter til Hotel Ballumhus efter lukningen, fortsætter Martin Fuhlendorff.

Annonce

Et hotel i vækst

Hotel Ballumhus' nye kok får nok at se til, når gryderne skifter adresse fra Højer til Ballum, fortæller Martin Fuhlendorff.

Han og hustruen overtog Hotel Ballumhus i december 2018, og siden da har hotellet oplevet vækst. Der kommer flere gæster, og overskuddet er øget.

- Det er gået langt bedre, end hvad vi havde turdet håbe på. Så det er en god historie at fortælle. Det er også derfor, at det giver mening, at vi koncentrerer os om det, der går godt, konstaterer Martin Fuhlendorff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce