Annonce
Ugeavisen Tønder

Det vrimler med glade ansigter på Seniorcenter Tønder

Broder Brodersen er her i samtale med Kirsten Winther, der er én af tovholderne på Tirsdagshygge-klubben.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mellem 500 og 600 mennesker gæster hver uge Seniorcenter Tønder. Centeret tilbyder et væld af aktiviteter, hvor man kan mødes til en hyggelig komsammen.
Annonce

Tønder: Seniorcenter Tønder opfylder mange behov hos centerets mellem 500 og 600 ugentlige gæster.

Her er alle, der bor i kommunen, og som er udenfor arbejdsmarkedet velkomne til at deltage i det hyggelige samvær og de mange aktiviteter, som centeret tilbyder. Her kan man både blive klogere på håndværk, værktøj, sprog, edb - og på hinanden.

- Der er altid gang i den, konstaterer Centerådets formand, Broder Brodersen, der understreger, at det kun er muligt med alle centerets aktiviteter, fordi der er frivillige, der giver en hånd med og løfter i flok.

- Vi er en skare på omkring 30 frivillige, men her - som det er tilfældet mange andre steder, så er det en forholdsvis lille hård kerne, der trækker det store læs. Det er også derfor, vi hele tiden er på udkig efter flere, der har lyst til at give en hånd med, fortæller Broder Brodersen.

Han har selv været med som formand for Centerrådet, siden frivillige overtog centeret fra Tønder Kommune tilbage i januar 2017.

Der er masser af plads og mulighed for at få sig en god snak i Seniorcenter Tønder.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Får tilskud fra kommunen

Seniorcenter Tønder bliver som sagt drevet af frivillige, og Tønder Kommune giver et årligt tilskud på 117.000 kroner. Cirka halvdelen går alene til rengøring, så der er ikke mange midler at gøre godt med.

- Vi har en lille brugerbetaling. Det koster 10 kroner for en kop kaffe, og så har vi brugerbetaling på nogle af fællesarrangementerne, forklarer Broder Brodersen.

Der er dog også en lang række hold og aktiviteter, som er gratis at deltage i - hvis man altså helt vil undvære kaffen.

- Der er også nogle hold, hvor det koster noget at deltage. Men det er typisk de hold, hvor vi har hyret en professionel instruktør. Her bliver brugerne nødt til at kunne betale lidt for at være med, siger Broder Brodersen videre.

Annonce

Fuldt hus til fællesspisning

En af de rigtigt populære tiltag fra Seniorcenterets side er fællesspisning, som der arrangeres jævnligt.

- Her må vi oftest melde udsolgt og også oprette venteliste, så det er meget populært. Heldigvis har vi dygtige kræfter i køkkenet, der kan klare at lave mad til så mange, lyder det fra Broder Brodersen.

Deltagerne i Tirsdagshygge-klubben hygger sig.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Bordtennis er en anden af de mange aktiviteter, der tilbydes på Seniorcenter Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce