Annonce
Ugeavisen Tønder

Efter hård nedrykning: Fodbold-flagskib har fundet en ny sportschef

Carsten Jørgensen har blandt andet en fortid som træner i FC Sydvest. Nu vender han tilbage til klubben som sportschef. Arkivfoto: Poul F. Skjøtt
Tidligere træner i FC Sydvest, Carsten Jørgensen, vender tilbage i en ny rolle. - Jeg er glad og stolt over, at klubben har kigget i min retning, da der skulle findes en ny sportschef, siger han.

TØNDER: Sæsonen 2020/2021 har været lidt at en mavepuster for fodboldflagskibet i Tønder Kommune, FC Sydvest. En bundplacering i 2. division gør, at klubben med baggrund i omrokeringer må rykke hele to rækker ned, og efter sommerferien vil være at finde i den femtebedste række. Klubbens formand, Thorsten Simonsen, satser på en hurtig gen-oprykning og fornyet divisionsstatus.

Disse bestræbelser blev der søndag sat ansigt på, at klubben offentliggjorde, at tidligere succestræner i FC Sydvest, Carsten Jørgensen, vender tilbage. Ikke som træner, men som sportschef. Her afløser han Allan Tornøe Andersen, som hidtil har kørt en dobbeltrolle i FC Sydvest, som medlem af bestyrelsen og sportschef på samme tid.

- Med Carsten Jørgensen som sportschef, får FC Sydvest 05 Tønder en profil, der kender spillet, klubben og de værdier, der har bragt klubben fra serierækkerne til divisionsfodbold til fingerspidserne, meddeler klubben i en udsendt pressemeddelelse.

Annonce

Divisionsstatus

Ansættelsen af en ny sportschef kommer i forlængelse af, at klubben har igangsat et større strategiarbejde, der skal afklare og iværksætte tiltag, der fremadrettet kontinuerligt sikrer divisionsstatus for FC Sydvest . Det sker i lyset af, at konkurrenceintensiteten er steget betydeligt de seneste år, med voksende budgetter, udenlandske spillere og en ny divisionsstruktur med færre hold.


Der er gang i mange spændende tiltag i og omkring klubben, som jeg glæder mig til at være en del af.

Carsten Jørgensen, ny sportschef, FC Sydvest 05 Tønder


Formand Thorsten Simonsen sagde i JydskeVestkystens søndagsudgave, at klubben går benhårdt efter en hurtig tilbagevenden til dansk divisionsfodbold

- For et par år siden traf vi en beslutning om, at vi ville gøre FC Sydvest mere professionel. Den plan fortsætter vi. Det kan godt være, at vi skal ned og spille Danmarksserie, men vores ambitioner er, at vi er en divisionsklub. Derfor kan vi lige så godt arbejde ud fra de præmisser, der er for at være det, sagde han.

Annonce

Liga-træner

Til de omtalte præmisser hører altså en ny sportschef, der med Carsten Jørgensen kommer med en ballast i form af manges års virke som træner, lige fra ungdomsfodbold, til den bedste danske række i kvindefodbold. Sidstnævnte var som cheftræner for SønderjyskE kvindehold fra 2009 – 2013. Denne periode bød på to år i 1. division og to år i ligaen, hvorefter turen gik tilbage til FC Sydvest. Her var han fra 2013-2015 assistenttræner i klubben, og fra 2015-2017 cheftræner.

Carsten Jørgensen har en UEFA A-licens træneruddannelse med sig i bagagen, og han ser frem til at vende tilbage til sin tidligere klub.

- Jeg glæder mig til igen at være en del af FC Sydvest 05 Tønder, og i samarbejde med de eksisterende gode kræfter i klubben at videreudvikle det fundament, klubben hviler på. Der er gang i mange spændende tiltag i og omkring klubben, som jeg glæder mig til at være en del af, siger han i den udsendte pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Stafetten går videre til næste generation i sportsbutikken

Ugeavisen Tønder

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Ugeavisen Tønder

Tønder by får sit eget lokalråd

Ugeavisen Tønder

Der kommer folk fra hele landet, når kreativiteten bliver sluppet løs i Tønderhallerne

Ugeavisen Tønder

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Ugeavisen Tønder

Månedens Hverdagsflink: - Sonja er et fund

Ugeavisen Tønder

Berømt bysbarn bliver centrum for foredragsrække

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Ugeavisen Tønder

Høllevang fejrede 40 års fødselsdag

Ugeavisen Tønder

Klumme: Luk op – kig ud

Ugeavisen Tønder

Tre måder at spise honning på

Ugeavisen Tønder

Nyt samarbejde kan hjælpe flere udsatte børn til en aktiv fritid

Ugeavisen Tønder

Der er kommet kulør på Havneby Torv

Ugeavisen Tønder

Tre kvinder sætter skub i udviklingen af 100 år gammel forening

Ugeavisen Tønder

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Ugeavisen Tønder

Huskedagen har brug for flere indsamlere

Ugeavisen Tønder

Tredje halvleg: Vægttab på en sjov måde

Ugeavisen Tønder

Klumme: Strøm

Ugeavisen Tønder

Alle frivillige inviteres til fest

Ugeavisen Tønder

Millionprojekt i Brede Å indvies

Ugeavisen Tønder

Så lykkedes det: Nu får kommunen sit 28. lokalråd

Annonce