Annonce
Ugeavisen Tønder

Egon vil skabe juleglæde hos ensomme plejehjemsbeboere: Indsamler julegaver

Ifølge Egon Strohdick kan mange af hans medbeboere på plejehjemmet virke ensomme specielt til jul. Derfor vil han glæde dem alle med en julegave. Det projekt hjælper hans besøgsven, Dorte Johannsen, med. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.
På Leos Plejecenter i Tønder kan beboerne godt bruge lidt ekstra juleglæde, mener Egon Strodick. Derfor vil han sammen med sin besøgsven samle ind til og sikre, at alle beboerne får en julegave.

Tønder: Egon har en plan. Det har han faktisk haft et helt år, og derfor har han glædet sig ekstra meget til, at julen stod for døren. For Egon Strohdick vil skabe julelys i øjnene hos de andre beboere på Leos Plejecenter i Tønder ved at sørge for julegaver til alle beboere.

- Der er mange ensomme her. Man mærker det jo meget ved højtiderne. Man kan se det på dem, og de bliver meget tavse, siger Egon Strohdick.

Som medhjælper og kompagnon har han sin besøgsven, Dorte Johannsen, der fast kommer på visit mindst en gang om ugen. Det er hendes rolle at samle gaver ind til alle beboerne, og hun var straks med på idéen, som har været i støbeskeen siden sidste jul.

- Det er så vigtigt, at corona ikke kun lærer os at holde afstand og spritte af, men at den også lærer os at passe på hinanden. Særligt de ensomme og dem er der mange af blandt de ældre, siger hun.

Der er 32 beboere på plejehjemmet, der alle skal have en gave til en værdi af 50 kroner. Indtil videre er det gået over al forventning, så der mangler kun seks pakker. De fleste har Dorte Johannsen fået sponsoreret af lokale forretninger, men enkelte er også kommet fra hendes egen familie og kolleger.


Det er så vigtigt, at corona ikke kun lærer os at holde afstand og spritte af, men at den også lærer os at passe på hinanden. Særligt de ensomme, og dem er der mange af blandt de ældre

Dorte Johannsen


Annonce

Store øjne

Julen på plejehjemmet bliver ligesom alle andre steder anderledes i år på grund af corona. Derfor kan plejehjemsbeboerne ikke mødes samlet om julemiddagen som vanligt, men må i stedet spise sammen i mindre grupper.

Derfor skal gaverne deles op, for derefter at blive fordelt ved lodtrækning.

- Jeg håber, at de får store øjne og bliver lykkelige. Men det er jeg næsten også sikker på, at de gør. Der er mange, der er ensomme herude, siger Egon Strohdick.

Derfor er det også vigtigt for ham, at alle får en pakke også de sengeliggende. Men det burde heller ikke blive et problem, for indsamlingen er ikke langt fra målet.

Annonce

Taknemmelighed

Der har været stor opbakning til Egon Strohdicks plan. Både hos Leos Plejecenter og blandt de forretninger, der har doneret gaver. Og selvom det er en lille ting, kan den have stor betydning.

Der er 32 beboere på plejehjemmet, og målet er, at alle får en pakke til en værdi af cirka 50 kroner, så alle har noget at pakke op juleaften. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.

- Som Egon siger: Ældre mennesker er mange gange meget taknemmelige. Hvis de får en lille tinge, betyder det stadig meget for dem, siger Dorte Johannsen.

Alle er velkommen til at donere. Gaven skal have en værdi af cirka 50 kroner og må ikke være en pengegave. Ønsker man at støtte projektet, så kan gaver afleveres i Fakta i Tønder ved at spørge efter Dorte Johannsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce