Annonce
Ugeavisen Tønder

Fem ting du kan opleve til kulturugen

Sidste år var kulturugen aflyst på grund af corona-situationen, men i år vender den stærkt tilbage under temaet "Kultur på trods". Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Fra lørdag den 2. til søndag den 10. oktober er der kulturuge i Tønder Kommune. Under temaet "Kultur på trods". Programmet spænder bredt, så vi er dykket ned i de mange aktiviteter og har udvalgt fem.

TØNDER KOMMUNE: Siden 2011 har Kulturelt Forum planlagt den årlige kulturuge i Tønder Kommune med det formål at vise kulturen frem i hele kommunen.

I år kan du opleve alt fra opera til historisk vandring i Visby Park.

Vi har udvalgt en håndfuld oplevelser, så du kan komme hele vejen rundt om kulturen. Det fulde program kan du findes på Tønder Kommunes hjemmeside under Tønder Kulturuge.

Annonce

1. Åbningsfest

Hele kulturugen bliver skudt i gang med et åbningsarrangement på Schweizerhalle om lørdagen fra 14 til 16.30. Her vil der være taler fra René Andersen, formand for kultur- og fritidsudvalget, Anne Mette Pedersen, formand Kulturelt Forum, samt oplæg med sognepræst Elisabeth Christensen og leder af kunstenheden for Museum Sønderjylland Tine Blicher-Moritz. Derudover vil der også være musikalske indslag fra Tønder Kulturskole og indslag fra Højer Designskole. Der er kaffe og kage til de fremmødte, og det er gratis at være med.

2. Udvid din musikhorisont

Der er flere musikalske indslag på programmet. Blandt andet har Peter Schmidt Legat igen i år udskrevet en komponist-, sang- og performerkonkurrence, hvor tre unge talenter med tilknytning til Tønder Kommune torsdag den 7. oktober om aftenen skal konkurrere på Hagge's Musik Pub fra klokken 19 til 21, hvor der er gratis indgang for alle.

Hvis du har 75 kroner, der brænder i lommen, så kan du også få en helt anden type musikoplevelse. Mandag den 4. oktober mellem 16 og 17.30 er der nemlig mørkekoncert i Kulturhuset Emanuel i Skærbæk. Her vil blinde musikere og sangere optræde i fuldstændig mørke. Billetter kan købes på kulturhuset hjemmeside.

3. Kom tættere på rumænske borgere

Du kan også få udvidet dine horisonter mod øst, når en række frivillige organisere en rumænsk aften under titlen "Fællesskab på trods af kulturforskelle". Her kan du lære mere om rumænsk kultur af rumænske borgere, der har bosat sig i Danmark. Du kan blandt andet smage traditionelle retter og opleve musik, sang og dans.

Arrangementet finder sted i Medborgerhuset i Tønder fredag den 8. oktober klokken 17 til 20, og det er gratis at deltage.

4. Et langt liv med ure

Flere af programpunkterne har en historisk eller tilbageskuende vinkel, og det gælder også når Chr. Tandrup fortæller om livet som 3. generation af urmagere i Søndergade i Toftlund. Det koster en 50'er at deltage, der betales i døren ved Toftlund Lokalhistoriske Forening og Arkiv Søndergade 56. Arrangementet løber af stablen den 6. oktober klokken 14 til 16.30.

5. Se udstillingen 'Æ Laut'

Vil du blive klogere på Eccos historie? Så har du chancen søndag den 10. oktober på Toosbuys Torv i Bredebro. Udstillingen byder både på interaktive elementer og lyd, som skal tage dig med på en lærerig oplevelse inden for læder- og skoproduktion. Her er der ikke gemt meget væk i glasmontrer, men derimod får du lov til at røre og betjene flere af udstillingens elementer. Udstillingen kan besøges mellem 09.30 og 12.30. Det er gratis, men kræver tilmelding på sms 23 73 11 67 eller mail visitorservice@ecco.com.

Udstillingen er en del af afslutningsprogrammet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Schackenborgfonden skal have ny direktør

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Pia slog døren op til bløde hvidevarer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Klumme: Politikerlede, lede politikere eller politikere der vil lede?

Ugeavisen Tønder

1505 års erfaring samlet på et sted

Ugeavisen Tønder

IT & Co køber op i Ballum-virksomhed

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Loppemarked, julehjerter og valgtest

Ugeavisen Tønder

Årets østerskok blev fundet på Rømø

Ugeavisen Tønder

Veninder gennem mere end 35 år: - Der er ikke den ting, du ikke kan

Trafik

Højsæson for hjortepåkørsler er startet

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Tønder

Klumme: Varemangel?

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Debatmøder, græskar og suppe til den kolde tid

Ugeavisen Tønder

Tilbage til fortiden: Tørre marker forvandles til våd natur

Ugeavisen Tønder

Rekordhøjt besøgstal ved Vadehavsmesse

Ugeavisen Tønder

Trivselsgrupper skal hjælpe børn ud af mobning

Ugeavisen Tønder

Langt fra sin storhedstid: Tønderblomsten er kommet på værksted

Ugeavisen Tønder

Kulturskole på trods

Ugeavisen Tønder

Klumme: KV21 – valget med de mange?

Ugeavisen Tønder

109 år med teater: - Vi er ikke i superligaen, men vi er i hvert fald i 1. division

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: En kastanjemorder og en stor messe

Ugeavisen Tønder

Optimisme trods træg opstart for Fars Legestue

Ugeavisen Tønder

Tønder Kommune invitere til borgertræf: Kunne du tænke dig at blive en del af et fællesskab?

Ugeavisen Tønder

Ny frisør i byen: Kendt ansigt i byen tog springet og åbner nu dørene til egen frisørsalon

Annonce