Annonce
Ugeavisen Tønder

Fra Sheraton til Café Kridt: Cristina sørger for femstjernede kager

Cristina Elena Tanase kommer fra Bukarest i Rumænien. Nu bor hun i Tønder og bager lækre kager til gæsterne på Café Kridt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
42-årige Cristina Elena Tanase fra Rumænien er ny i køkkenet hos Café Kridt. Hun elsker at bage kager, og så elsker hun det danske vejr.
Annonce

Tønder: 42-årige Cristina Elena Tanase lyser op i et stort smil, så snart snakken falder på kager.

- Det er bare min ting. Jeg elsker at bage kager, lyder det på engelsk fra Cristina Elena Tanase. Hun kom til Danmark i september sidste år, og hun kan faktisk godt forstå og snakke lidt dansk. Men ikke helt nok til, at hun kan udtrykke sin store begejstring for sit nye liv her i Tønder og på Café Kridt.

- Jeg synes, Danmark er er fantastisk land. Der er så smukke bygninger, folk er så søde, og så elsker jeg det danske vejr, lyder det fra hende, mens hun kigger op mod den grånende himmel, der under samtalen på Café Kridts terrasse i ny og næ også lader et par regndråber falde.

- Jeg ved godt, det måske lyder mærkeligt, men det er fordi, jeg har sol-allergi, forklarer hun, nærmest undskyldende, videre.

Danmark er er fantastisk land. Der er så smukke bygninger, folk er så søde, og så elsker jeg det danske vejr.

Cristina Elena Tanase, ny kagebager hos Café Kridt

Annonce

Rumænsk kagekunst

Hun har boet og arbejdet i den rumænske hovedstad, Bukarest, hvor hun også har lært at lave de flotte kager, som Café Kridts gæster nu får glæde af. Og hun har stået for kagerne på nogle af Bukarests flotteste, femstjernede hoteller.

- Jeg har bagt kager på både Sheraton og Hilton i Bukarest, forklarer Cristina Elena Tanase.

Selvom det kan lyde glamourøst, så vil hun ikke bytte for sit nuværende liv i Tønder.

- Jeg vil leve her for evigt. Jeg er så glad for at være her, fortæller hun.

Hun bor her sammen med sin mand gennem ti år, og, udover arbejdet på Café Kridt, så går hun også på sprogskole for at lære det danske sprog.

- Jeg har indtil nu taget to moduler, og jeg er nu i gang med at forberede mig til at arbejde videre. Jeg mangler endnu tre moduler, fortæller Cristina Elena Tanase.

Annonce

Familie i Tønder

At det lige blev Tønder, Cristina Elena Tanase og hendes mand flyttede til, var ikke helt tilfældigt.

- Vi har familie her i Tønder, så vi kendte lidt til det, og havde været på besøg, forklarer hun.

Stillingen på Café Kridt fik hun, efter at en veninde havde gjort hende opmærksom på et jobopslag fra caféen.

- Ja, så søgte jeg, og var til samtale. Og det gik heldigvis godt.

Køkkenchef hos Café Kridt, Nikolaj Hollmann, lægger heller ikke skjul på, at han er godt tilfreds med Cristina Elena Tanase.

- Hun er simpelthen så positiv altid, så det er en fornøjelse. Hun smiler og er glad hele tiden, konstaterer han.

- Og så kommer jeg også tit til at synge, når jeg er i gang med forberede kagerne, supplerer Cristina Elena Tanase med et lille grin.

Caféens gæster i Tønder kan nu glæde sig over at kunne sætte tænderne i Cristinas lækre kager, men man kan også bestille kager hos hende til enten selskaber på Café Kridt eller til festen derhjemme.

- Så kan man komme ind, og vi kan få en snak om, hvilken kage, man gerne vil have. Så vil jeg gerne bage den, siger Cristina Elena Tanase.

Cristina Elena Tanase elsker at bage kager. Hun er så meget i sit es, at hun ofte kommer til at synge, når hun tilbereder kagerne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce