Annonce
Ugeavisen Tønder

Gaveregn: Masser af sommeraktiviteter for unge bliver nu gratis

Viceungdomsskoleinspektør Esben Lind og SSP-konsulent Sonja Dahl-Larsen arbejder hårdt for at få enderne til at nå sammen i det udvidede sommerprogram for Tønder Ungdomsskole. Foto: André Thorup
Tønder Ungdomsskole har udvidet programmet med sommeraktiviteter for de unge betydeligt. Og som et ekstra trækplaster er alle aktiviteter hen over sommeren nu gratis.
Annonce

Tønder: Der bliver blus under kedlerne henover sommeren hos Tønder Ungdomsskole. Hvis vi havde gået en hel normal sommer i møde, ville ungdomsskolen tilbyde sommerferieaktiviteter i ugerne 27 og 32. Altså de uger, der ligger i yderkanten af sommerferien.

Men det er - som mange nok har opdaget - ikke en hel normal sommer, vi går i møde, og det har også betydet, at Tønder Ungdomsskole har måttet tænke ud af boksen.

Det er der kommet noget godt ud af, som kommunens mange unge kan få glæde af. For dels er sommerferie-aktiviteterne blevet udvidet til at finde sted hele sommerferien fra uge 27 til og med uge 32, og dels er hele molevitten blevet gratis at deltage i.

Annonce

Hele sommerferien tages i brug

- Vi har kørt sommerferieaktiviteter gennem de seneste fem-seks år, men omfanget af tilbuddene er i år en hel del mere omfattende, konstaterer viceungdomsskoleinspektør Esben Lind.

Han og kollegaen Sonja Dahl-Larsen har derfor i øjeblikket ekstra travlt med at få alle enderne til at nå sammen, når der i løbet af kort tid skal planlægges aktiviteter i alle sommerferieugerne i stedet for, som normalt, kun to uger.

- Der er tryk på. Alene her til morgen (torsdag red.) lå der 90 tilmeldinger, fortæller Esben Lind.

Annonce

Tilskud fra "corona-pulje"

Som om der ikke allerede var nok at bruge tiden på, så fik Tønder Ungdomsskole forleden endnu en opgave, som der skulle løses. Det blev nemlig besluttet, at ungdomsskolen får del i den 1,2 millioner kroner store "corona-pulje", som der ekstraordinært er bevilliget til aktiviteter for børn og unge i sommerferien. Det betyder nemlig, at alle aktiviteterne nu bliver gratis.

Esben Lind og Sonja Dahl-Larsen glæder sig over de mange aktiviteter og tilbud, der er til unge i Tønder Kommune hen over sommeren. Foto: André Thorup

Selvom det er en særdeles god nyhed, så giver det ekstra travlhed på kontoret på ungdomsskolen, for mange af de unge, der allerede har meldt sig til, har nemlig betalt for aktiviteterne.

- Det betyder nu, at vi har ret travlt med at betale penge tilbage til folk. Det går der også lidt tid med, lyder det med et smil fra Esben Lind.

Annonce

Bred palette

Sommerferieaktiviterne fra Tønder Ungdomsskole er så forskellige, at der gerne skulle være noget for enhver smag.

- Der er aktiviteter for både 5.-6. klasse, og for det, der normalt er vores primære gruppe, nemlig unge, der går i 7. klasse og op til, de fylder 18 år. Derudover er vi også åben for, hvis nogen har nogle specielle ønsker eller behov, så vil vi lægge os i selen for, at det kan blive til virkelighed, lyder det fra Sonja Dahl- Larsen.

Også en ny mobil ungdomsklub kommer på hjul i løbet af sommeren, hvor den vil gæste forskellige steder i kommunen og få sat gang i lidt mere spontane aktiviteter for de unge.

- Det er en idé, vi har haft i støbeskeen i et stykke tid, og har også fået indkøbt en trailer til formålet. Nu tænkte vi, at det var oplagt at få den idé ud over stepperne, siger Esben Lind.

Tønder ungdomsskole er klar med masser af gratis sommerferieaktiviteter. Foto: André Thorup

I det hele taget er der udsigt til en ret travl sommer, og Tønder Ungdomsskole har da også måtte ud og hente nye kræfter til at dække alle de ekstra aktiviteter hen over sommeren.

- Jeg har også selv valgt at vente med at holde sommerferien til hen i august. Der bliver travlt, konstaterer Sonja Dahl-Larsen.

Sommerferieaktiviteter

Der er masser af aktiviteter at vælge mellem for de unge i sommerferien.

Blandt tilbuddene er speedway, bridgewalking, paddlboard, blowcart og sheltertur.

Normalt er der en lille brugerbetaling, men i år er alle aktiviteter gratis på grund af en ekstra bevilling, hvor sommerferieaktiviteter for børn og unge har fået penge på grund af den nuværende coronasituation.

Man skal være opmærksom på, at der er et begrænset deltagerantal på de fleste af aktiviteterne.

Man kan se programmet og tilmelde sig på Tønder Ungdomsskoles hjemmeside www.ungtoender.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce