Annonce
Ugeavisen Tønder

Genanvendelige mundbind skaber arbejde lokalt

Samia Mohamad ejer systuen ligger i Vestergade i Tønder. Hun er sammen gået med Christoph Roelfs, der ejer webshoppen Maskeshop.dk, om at producere og sælge genanvendelige mundbind. Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Webshoppen Maskeshop.dk og Samias Systue i Tønder er gået sammen om at producere og sælge genanvendelige mundbind. Det er en fordel for miljøet og skaber samtidig arbejde lokalt.
Annonce

Tønder: Man ser dem efterhånden mange steder: De lyseblå bundbind, som blandt andet er blevet et krav at have på, hvis du skal med offentlig transport, og som bliver anbefalet at have på i forsamlinger, hvor det er svært at holde én meters afstand.

Hos Maskeshop. dk har de fået den idé at sælge mundbind, som kan bruges i noget længere tid end de blå engangsmasker. Det er både mere miljøvenligt, fordi de kan vaskes ved 50 grader, og  de kan derfor genanvendes. Men idéen genererer også lokal arbejdskraft.

Det er nemlig den lokale syerske i Vestergade i Tønder, Samia Mohamad, der producerer mundbindene, som Maskeshop.dk køber og sælger videre.

- Vi har masker, der er importeret fra Tyskland. Men ved at samarbejde med Samia holder vi hele kæden i Danmark. Maskerne er dansk produceret og skaber en arbejdsplads hos hende, og Maskeshop.dk, der er en dansk virksomhed, sælger dem, forklarer Christoph Roelfs, der ejer webshoppen.

Annonce

Populære masker

Maskerne fås i flere forskellige farver og mønstre, og meget tyder på, at de er populære.

- I første omgang bestilte vi 200 af Samia, og der gik ikke længe, før de var solgt. Jeg vil skyde på, at vi har solgt omkring 500 af hendes masker nu, siger Christoph Roelfs.

Selvom det er noget nyt, at man herhjemme nogle steder skal bære mundbind, så har Samia Mohamad erfaring med at sy dem.


Ved at samarbejde med Samia holder vi hele kæden i Danmark. Maskerne er dansk produceret og skaber en arbejdsplads, og Maskeshop.dk, der er en dansk virksomhed sælger dem.

Christoph Roelfs, ejer af Maskeshop.dk


- I Syrien syede jeg masker, som nogle gange bliver brugt til bryllupper, eller hvis man skal klædes ud, så det er ikke første gang, jeg har lavet sådan nogle, smiler ejeren af systuen i Tønder.

Samia Mohamad syer mundbind i sin systue i Tønder. Mundbindene kan købes i butikken i Vestergade og på webshoppen Marskshop.dk. Foto: Cecilie Spottog Petersen 

Maskerne kan købes på Maskeshop.dk eller i butikken i Samias Systue. Priserne varierer alt efter, hvilken maske man ønsker, men ligger omkring de 99 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce